Za młodego straszono mnie czarna wołgą, a teraz lepiej unikać czarnego VW T4. 😎
A wiesz skąd się wzięła "legenda czarnej Wołgi" którą wielu głupców uważa za bajkę?
W czasach terroru stalinowskiego żyd Beria ze swoimi z piekła rodem podwładnymi mordowali miliony Rosjan.
Było im mało więc jeszcze jeździli czarnymi służbowymi samochodami marki Wołga i ...
porywali dzieci z całego ZSRR aby je następnie wykorzystać i zamordować.
Szacuje się, że porwano i zamordowano około 2 miliony rosyjskich dzieci do lat 15.
Do nas przedostała się ta informacja jako "urban legend", lecz mająca bardzo wiele wspólnego z prawdą.
Samochodem marki Wołga mogli jeździć tylko wysocy funkcjonariusze partyjni oraz .. tajna policja.
Ty to lepiej spadaj z naszej Polski jak nie jest gotów jej bronić, jakby nie Patrioci którzy zginęli podczas wojny za Polskę to byś siedział pod okupacją niemiecką albo ruską i gówno miał do powiedzenia
To też jest nieprawda.
Zobacz na przykładzie jak działa manipulacja tej gazety:
1. "Chodzi o jednego z najstarszych" - czyli nie chodzi o najstarszy wóz. A co to znaczy?
Że w tym wypadku jest to ich jeden z NAJNOWOCZEŚNIEJSZYCH wozów jaki ma tamtejsza straż pożarna..
2. wóz strażacki z 1996 roku..(w domyśle: jest stary)
W rzeczywistości jest o 16 lat młodszy od "nowoczesnych amerykańskich czołgów Abrams"
3."To ciężka maszyna bojowa" ("ciężka" czyli czytelnik ma odebrać jako wada)
Właśnie takie mają być, aby mogły używać drabiny do ratowania na wysokich piętrach.
4. "Od stycznia do początku czerwca" wyjeżdżał do akcji bojowej 19 razy - tylko 19? 3 pożary? 4 wypadki?
To znaczy, że w ciągu roku jest używany co najmniej 50 razy czyli RAZ W TYGODNIU ratując życie średnio w 7 pożarach i 10 wypadkach.
Z karetkami jest podobnie.
Masz starą terenówkę której chcesz się pozbyć? Chętnie ja przyjmę, od Ciebie jeżeli to dla Ciebie jest zysk
Podsumowując: jesteśmy okradani w biały dzień przez Dudopodobnych złodziei.
PS Pamiętasz jak Duda zawiózł przed wojną 1 miliard Euro w walizce? To też był złom?
Czyli potwierdziłeś, że miałem rację pisząc że nie oddawali nowego sprzętu a stary złom.
A o walizce Dudy słyszałeś tylko ty.
Z widlarzy są patrioci jak trzeba było mordować niewinne bezbronne osoby, kobiety i dzieci. Tchuże j🤬e nie chcą za wschód swojego kraju walczyć
Ty to lepiej spadaj z naszej Polski jak nie jest gotów jej bronić, jakby nie Patrioci którzy zginęli podczas wojny za Polskę to byś siedział pod okupacją niemiecką albo ruską i gówno miał do powiedzenia
No jasne, skąd mógłbyś to wiedzieć?
Przecież ciebie wtedy jeszcze na świecie nie było.
Jeżeli odpiszesz, "że to była tylko pożyczka" to będzie znaczyło, że jesteś wyjátkowo głupi i szkoda czasu na ciebie
Z tego co wiem to byliśmy pod jedną i drugą okupacja 🤣
Nie za bardzo rozumiem co miałbym mówić. Co to w ogóle znaczy "okupacja niemiecka"? Jakbym się urodził w Polsce kilkadziesiąt lat po wcieleniu jej do Niemiec to miałbym dzisiaj pewnie wyższy poziom życia niż teraz. Raczej nikomu urodzonemu w takich warunkach by to nie przeszkadzało, skoro miało się tak od urodzenia.
Co to za różnica kto administruje krajem? Ważne aby to robił dobrze. Polską nikt nie potrafi zarządzać od co najmniej 30 lat.