Uwielbiam takie p🤬lenie, że nie ma narodu jak Ukraincy. A skąd wiesz, może wlasnie się narodzili? Mądrość nie wynika z powielania treści zasłyszanych w internecie
Raczej czasy się zmieniły i świadomość społeczeństwa, 100 lat temu ludzie mieli jakieś autorytety i szli walczyć za coś i dla kogoś.
A teraz za co mają walczyć? Za komika w parlamencie i "rządzących" żyjącymi na bogato... Ciekawe ilu Polaków zostanie w Polsce jak przyjdzie walczyć za Tuska, Czaskoskiego, Dudusia, Pinokia czy Kaczora xD
łapanka do wojska jest legalna?
I niby w Polsce też taką jazdę będą robić ludziom
za swój kraj
Wystawię się na ich strzała i tak wyjdzie na moje.
powyłapujcie te robactwo
w którym funkcjonuje system edukacji, ludzie mają dostęp do internetu i informacji ze świata i nie ma tam jakiegoś silnego kultu religijnego lub nacjonalistycznego.
Kto w normalny w DZISIEJSZYCH czasach chciałby iść na wojnę?
z naszej Polski
Ciekawe ilu Polaków zostanie
obrońcy ojczyzny
Albo padł rozkaz "z góry" od sk🤬ysynów z POPiSo-h🤬jownio-lewicy podobnie jak było z nakazem oddania przez gminy upadlinie karetek, wozów strażackich, cywilnych samochodów dostępnych później masowo na ichniejszym OLX-sie.
Bardzo mi się podoba akcja Ukraińców gdy palą te samochody. Jest tylko mały niedosyt, że palą się puste.
Bo czy to się komuś podoba czy nie, obecnie największym wrogiem tych zwykłych, biednych Ukraińców (czerni) jest ich własne państwo z aparatem terroru administracyjno wojskowego
Czy Ukraińcy też tak myślą? Raczej nie. To jest inna cywilizacja.
Od dziecka są uczeni że ich wzór do naśladowania i bohater narodowy Bohdan Chmielnicki, zrobił wiele bardzo dobrych rzeczy. Jedną z nich była sprzedaż dzieci i żon swoich 60 tys. Kozaków chanowi tatarskiemu , aby pozyskać ich armię przeciw Rzeczpospolitej. I oni się tego uczą w szkołach i jest to dla nich oczywiste i normalne! A Ukrainiec z którym o tym rozmawiałem nie mógł zrozumieć o co mi chodzi i że uważam takie postępowanie za coś złego, skoro dla nich to coś normalnego jak n.p. aborcja
Zgadza się. Poza tym warto dodać mały aspekt: Polacy nie oddawali dobrego sprzętu, a stary wymęczony już życiem i służbą. Mały plusik w tym wielkim minusie.
*ukraińców
Nie wierz w to co napisałeś- zostałeś wprowadzony w błąd.
Wszystkie najnowocześniejsze na świecie haubice Kraby, Rosomaki, Leopardy 2, Migi-29, zmodernizowane za miliony złotych T-72, Pioruny które były lepsze od Jawelinów i rosyjskich Igieł to był złom?
Starlinki za które daliśmy ukrom a miały być na wypadek kataklizmu dla samorządów jak w Kłodzku, ale nie było, bo nierząd oddał je banderowcom. I jeszcze płacimy ciągle dziesiątki miliony dolarów za abonament, a wkrótce potężne kary za użycie podczas wojny to też złom?
A to tylko wierzchołek góry!!!
Nawet strzelań na Policji nie można robić, bo nie ma amunicji, ale to był złom?
Te sk🤬ysyny wszystko rozdały z naszych magazynów włącznie z ZN-ami czyli Zapasami Nienaruszalnymi (na wypadek wojny) i jeszcze zamiast budować schrony dla ludzi to chcą nas wysłać na rzeź.
Wszyscy odpowiedzialni za wpychanie nas w wojnę powinni ZA ZDRADĘ POLSKI dostać sznur na łeb i zawisnąć z politykami, emerytowaną gównogeneralicją, tzw dziennikarzami i babami z lewicy na czele
Miałem na myśli stare karetki, stare wozy straży, czy jakieś stare terenówki.