Jeśli dojdzie do wojny to ruskie się k🤬a zdziwią.... Mimo mojej niechęci do bandersynów, to dadzą się kacapom we znaki...
UP
Myślę, że się mylisz. Od 2014 wiele się zmieniło w banderowskiej mentalności... A sprzętu dostali tyle, że te śmigłowce tak swobodnie latać nie będą.
Na papierze Rosja ma wielokrotną przewagę. Ale Chiny tylko czekają na dogodny moment.
UP
Myślę, że się mylisz. Od 2014 wiele się zmieniło w banderowskiej mentalności... A sprzętu dostali tyle, że te śmigłowce tak swobodnie latać nie będą.
Na papierze Rosja ma wielokrotną przewagę. Ale Chiny tylko czekają na dogodny moment.
Oj, tak właśnie przed godziną żonie tłumaczyłem. Putin przerzucił wojsko na zachód Rosji. A Puchatek tylko czeka, żeby Rosja zrobiła kuku Ukrainie. Wtedy Chiny zajmą pół Syberii, a reszta świata ich jeszcze pochwali za to.
Up
Zapewne rozmawiałeś z tymi w Polsce....
Pogadaj z Polakami w UK, co zrobią, jeśli Rosja napadnie Polskę....
Polska posiada kilkadziesiąt helikopterów, ale ich zdolność bojowa jest zerowa, szczerze, pisanie o konfrontacji Rosji i Polski to jest żart. Jesteśmy tak k🤬a rozkosznie bezbronni, że jakby wziąć te liczby i podsumować to co p🤬lą nasi politycy o sankcjach, o zdecydowanych odpowiedziach, to chyba komuś tam się zdrowo pop🤬liło i wziął dane nt. własnego wojska z Turcji czy czegoś innego. W naszej sytuacji powinniśmy mówić "chcielibyśmy by napięcia pomiędzy Rosją a Ukrainą rozwiązały się pokojowo, zachęcamy do tego obie strony" i to wszystko.
To, że tak jak Polak mieszkający w UK miałby w dupie walkę o Polskę, tak samo ukrainiec mieszkający w Polsce ma w dupie walkę o ukrainę...