Miałem sie nie wypowiadać, bo wydawało mi się że dla każdego myślącego człowieka nie ma czegoś takiego jak obiektywne media i jasne jest że mniej lub bardziej zagina sie rzeczywistość do lansowanego przez siebie światopoglądu, ale widzę ze gromy niesłusznie padają tylko na TVN24 i GW. Przykład manipulacji mamy np tutaj:
Otóż Czechy od Polski są bogatsze teraz (w sensie dochodu na mieszkańca), były bogatsze 10 lat temu, było bogatsze (jako Czechosłowacja) w czasach realnego socjalizmu i zaraz na początku "transformacji ustrojowej", były bogatsze w okresie dwudziestolecia międzywojennego ,ziemie czeskie były bogatsze od polskich w okresie gdy nie istniała państwowość Czeska i Polska a i jeszcze wcześniejNo ale prościej zrzucić na UFO niż wyciągać wydawało by sie logiczne wnioski...
nie znam sie, nie widzialem, wiec moja opinia jest sluszna.
P🤬licie Hipolicie i robisz z igły widły, zasadniczo sens wypowiedzi się nie zmienił, cały bajer polega na tym, że jego aluzje (choć całego materiału nie widziałem a tylko powyższy zaprezentowany w filmie) wzięto za bardzo do siebie. Pewnym osobą pewnych rzeczy mówić nie wypada! Koniec i kropka! A robienie z tego wielkiego tematu jest po prostu żałosne!