Oceniam cie po twojej wypowiedzi. To co teraz napisales tylko potwierdza moja opinie. Wyksztalcenia intelektualnego nie masz, za to mozesz miec co najwyzej kwalifikacje zawodowe. Zakladam, ze biedne. No chyba ze jestes kolejnym absolwentem kierunkow humanistycznych ala przeczytam 2 ksiazki w semestrze, zdam. To by tlumaczylo wysokie mniemanie o sobie, brak argumentow do dyskusji, buractwo i rzucanie sie niczym dres na klatce.
Cytat:
PiS to niestety katolicka, zacofana i antyeuropejska partia, która nie ma możliwości bytu w dzisiejszych czasach. Kwa Kwa.
No coz, rozmawialem z doktorami budownictwa z wbliw na pwr i oni maja nieco odmienne zdanie od ciebie. PiS ma mozliwosc bytu jak najbardziej, jezeli tylko odda sprawy finansowo-gospodarcze pod dyktat Zyty Gilowskiej. Zas co do europejskosci, no coz, UE sie konczy, tak jak kiedys upadlo cesarstwo rzymskie, tak jak upadla rzesza, czy zssr. Wielkie ambicje mocarstwowe kosztem wolnosci zawsze koncza sie fiaskiem. Zeby nie byc goloslownym poczytaj opinie ludzi pokroju prof. Rybinskiego, ktorego opinia cieszy sie powazaniem. Przewidywania goscia sprawdzaja sie w prawie 100%.
Btw, pis to jedyna partia majaca PROGRAM. Reszta to aktorzy rzucajacy hasla, obietnice bez pokrycia. Zasugerowalbym zebys przeczytal owy program, ale ty pewnie wolisz czytac pudelka.
Ad. 1
Oczywiscie sa zalety ue, takie jak strasburg czy otwarte granice. Ale wszystko wskazuje na to ze ue od dluzszego czasu dryfuje w strwone stworzenia nowego panstwa.
Ad. 2
Ja tez jestem wolnosciowcem, zawsze popieralem B. Jozwiaka i JKM, zas PiS bronie dlatego, ze z partii nalezacych do sejmu, ci wykazuja najwiekszy rozsadek. Pomimo socjalistycznego podejscia wykazuja wiekszy liberalizm gospodarczy od "liberalnego" PO. Oczywiscie to zasluga Z. Gilowskiej. Mam nadzieje ze goscie od KoLibra przestana pluc na socjalistow i wejda w sojusz z nimi. Mieliby realny wplyw na zmiane socjalizmu w strone wolnego rynku, zamiast krytykowac z boku.