Polecam fiskarsa.... Pie艅ki na sam widok siekiery si臋 rozlupuja.
Polecam fiskarsa.... Pie艅ki na sam widok siekiery si臋 rozlupuja.
podpis u偶ytkownika
"Najlepsz膮 form膮 obrony jest atak" - Adolf Hitler
Nowoczesny, bezstresowy ch贸w cymba艂贸w. Nie dotykaj tego, mamusia to za ciebie zrobi. Stary przeprowadzi do domu, zrobi remont, zerwie pod艂og臋, wytynkuje, pomaluje 艣ciany, a synu艣 wejdzie na gotowe, bo on musi studiowa膰, nie ma czasu na zaj臋cia fizola. Przez co synu艣 nie umie trzyma膰 wkr臋taka, czy siekiery. Skaleczy艂 si臋 siekier膮 w palec i jeszcze rozj馃が w膮偶 z wod膮. Dobrze, 偶e sobie 艂ba nie uci膮艂. Jak mieszka艂em w akademiku i sam cerowa艂em sobie skarpety, zamiast kupi膰 nowe, to p馃がdy z pokoju wyba艂usza艂y oczy, jakbym co najmniej przebudowa艂 Poloneza w Bugatti Veyrona w jeden wiecz贸r z browarem w r臋ku.
I wychodzi malarz, tynkarz, akrobata bez czasu na nic. Kompletnie bez sensu. Lepiej si臋 skupi膰 na jednej czynno艣ci, kt贸r膮 lubisz i na kt贸rej zarabiasz i wyjdziesz na tym lepiej. Mo偶na cerowa膰 skarpetki. Pewnie to trwa ze 2 godziny. A mo偶esz przez te 2 godziny popracowa膰 zawodowo - nawet jak zarabiasz minimaln膮, to b臋dziesz mia艂 z tego 40 z艂otych za kt贸re mo偶esz sobie kupi膰 10 nowych par skarpet.
Niby mog艂abym sprz膮ta膰 swoje mieszkanie sama, tylko po co, skoro mi by to zaj臋艂o 8 godzin, a specjalistce 4. Jak ja popracuj臋 te dodatkowe 8 godzin w zawodzie to sta膰 mnie na op艂acanie sprz膮taczki, a w kieszeni zostanie znacznie wi臋cej, ni偶 gdybym sprz膮ta艂a sama.
Po co mam gotowa膰 i marnowa膰 na to kilka godzin, skoro za 50 z艂 mog臋 zje艣膰 dobry obiad, przygotowany przez fachowca, a ja po艣wi臋caj膮c te kilka godzin na swoj膮 prac臋 zarobi臋 znacznie wi臋cej.
Rozumiem, 偶e kiedy艣 by艂y inne czasy, inny dost臋p do d贸br i us艂ug i trzeba by艂o sobie z wieloma rzeczami radzi膰 po swojemu, ale w dzisiejszych czasach takie podej艣cie jest kompletnie bezsensowne.
podpis u偶ytkownika
Fuck lefties!!!Nowoczesny, bezstresowy ch贸w cymba艂贸w. Nie dotykaj tego, mamusia to za ciebie zrobi. Stary przeprowadzi do domu, zrobi remont, zerwie pod艂og臋, wytynkuje, pomaluje 艣ciany, a synu艣 wejdzie na gotowe, bo on musi studiowa膰, nie ma czasu na zaj臋cia fizola. Przez co synu艣 nie umie trzyma膰 wkr臋taka, czy siekiery. Skaleczy艂 si臋 siekier膮 w palec i jeszcze rozj馃が w膮偶 z wod膮. Dobrze, 偶e sobie 艂ba nie uci膮艂. Jak mieszka艂em w akademiku i sam cerowa艂em sobie skarpety, zamiast kupi膰 nowe, to p馃がdy z pokoju wyba艂usza艂y oczy, jakbym co najmniej przebudowa艂 Poloneza w Bugatti Veyrona w jeden wiecz贸r z browarem w r臋ku.
A fiskars to takie g贸wno w艣r贸d narz臋dzi, jak Dyson w艣r贸d odkurzaczy. Za cen臋 jednego Dysona z plastiku kupi艂by艣 4 Zelmery, kt贸re starczy艂yby ci do ko艅ca 偶ycia.