Cytat:
- w temacie zaznaczyłem ze to propaganda lewicowego pisma i sami szukajcie tutaj manipulacji. Wiec panie Socjalisto chyba nie udało Ci sie to bo odnosisz się w wypowiedziach do filmu i ne tej podstawie argumentujesz.
Nie no, ja odnoszę się do słów wypowiedzianych przez członków ONR w filmie. Rozumiem, że osoby uczestniczące w tym obozie to byli członkowie ONR, którzy rozumieją wypowiadane przez nich słowa. Jeśli tak, to nie ma w tym żadnej propagandy.
Sam film mizerny. Nie twierdzę, że nie powycinali urywków, tak jak z tym faszyzmem, czy koncertem, albo stand-upem jak gość opowiada co mówił dziecku o palmie. Faktem jest jednak, że takie słowa padały, więc nie ma co zwalać wszystkiego na miastyczną lewacką propagandę.
Tak jak pisałem, tam są ludzie, którym może zależy na Polsce i może chcą coś faktycznie robić, ale oni nie mają wykształconych żadnych konkretnych poglądów przecież. On ci nie powie nic o gospodarce poza "ugabuga fabryki musza być w polskich rękach, tak samo ziemia" czy "ugabuga muszą powstać państwowe fabryki, żebyśmy mieli co wysyłać na zachód, a nie tylko chinszczyzna". Taka jest prawda, jedyne o czym oni się wypowiadają, to o wielkim spisku Żydów, wielkim spisku lewaków, o uciśnionym narodzie i o zdrajach ojczyzny. 0 refleksji, 0 analizy, 0 wniosków.
PS W zasadzie moje odniesienie do filmu nie było aż tak istotne, wydaje mi się, że warto odpowiedzieć na pytanie, które zdałem w pierwszym poście.