Jeżeli w uroczystości bierze udział wojskowa asysta honorowa tekst apelu powinien być odczytywany
przez oficera z jednostki wojskowej wystawiającej asystę. Podczas uroczystości organizowanych przez
komendantów szkół podoficerskich tekst apelu może być odczytany przez podoficera.
Wojsko złamało dane Miastu Gdańsk słowo! Umówiliśmy się, że Apel Pamięci na Westerplatte przeczyta harcerz. A to harcerze są razem z Miastem gospodarzem dorocznych uroczystości na Westerplatte - napisał prezydent Gdańska na facebooku po zakończeniu uroczystości.
podpis użytkownika
Ja jestem patriotą! A ty kim jesteś?podpis użytkownika
Zamieszczane posty mają charakter satyryczny i nie mają na celu obrazić, znieważyć, dyskryminować ani wywoływać uczucia odrazy.Ale że co ?
podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Wczoraj był 1. września, 78. rocznica wybuchu II wojny światowej, a dla naszego kraju 78. rocznica napaści Niemiec na Polskę. Co było tematem numer jeden przez cały dzień na polskojęzycznym niemieckim portalu internetowym "onet.pl"? Właśnie to. To coś było tak niesłychanie ważne. tutaj też spuszczacie się wszyscy nad czymś koniecznie na siłę wyciągniętym przez antypolskie media zapychaczem dnia. Czymś co by tu pokazać, żeby nie mówić o tym że Niemcy zbrojnie napadły na Polskę.
A polaczki jak zwykle muszą żyć przeszłością. Zaorać, zapomnieć i robić swoje.
Ochroniarz dostał polecenie aby harcerza zablokować a podwładna Macierewicza wydała rozkaz harcerzykowi, że ma się nie ruszać.