Jestem wyzyskiwanym pracownikiem zarabiającym marne grosze za ciężką pracę a mimo to uważam że związkowcy to banda darmozjadów która nie do końca jest świadoma tego za czym lub przeciwko czemu protestuje. Skutkiem protestu będzie tylko kilkudniowy wk🤬 ludzi chcących gdzieś dojechać w stolicy. Te gamonie myślą że jak mało mają chajsu to wystarczy podrzeć się na ulicy że chco więcej i żeby rząd coś zrobił. Co do emerytur to jeżeli rząd zawarł kiedyś z nami umowę to trzeba jej dotrzymać jeżeli ją sobie od tak zmienia to łamie prawo i na szubienice ze sk🤬ielami. Najlepiej powiedzieć że jak mi żel to niech rząd mi zrobi dobrze albo że wina żydów. Największy problem w tym kurewskim kraju to podatki i ciągłe rzucanie kłód pod nogi drobnym przedsiębiorcom (bo bogaci mają układy i stać ich na robienie przekrętów). Trą wszyscy ryja że źle a potem idą na wybory i głosują na te same lewackie k🤬y które niszczą ten kraj ju od dawna i których nienawidzę jak gotowanej marchewki a ich widok wiszących na latarniach w centrum miasta byłby dla mnie czymś wspaniałym. Niech lewackie, komunistyczne k🤬y zginą a może będzie lepiej.
Amen
@ Małgorzata - chyba jakaś ekonomistka z zamiłowania widzę. Ale w sumie nawet trochę racji masz. W Polsce płaca minimalna rośnie i to po parę % rocznie co przysparza niemałych problemów firmom i ogólnie podnosi koszt dóbr czyli napędza inflację. wiele osób chętnie zgodziłoby się pracować za pensję minimalną ale niestety nie mają takie opcji więc podnoszenie pensji minimalnej wpłynie dobrze na tych tylko co już pracę mają (no i negatywnie na pracodawców).
Co do podatków to trochę jak z akcyzą - zmniejszenie spowodowao większe wpływy do budzetu a i dośiwaczenia innych krajów pokazują że wpływy nie muszą spadać. To że Tusku miał podatki obniżać a je podnosi to już inna historia. Prawda jest taka że większość tak się mądrzy i p🤬li farmazony, rzuca frazesy i zawsze narzeka ale nie ma żadnego pomysłu. Bo Tusku pomysły miał i dobre - zlikwidować KRUS, zabrać dodatki mundurowym, związkowcom, podatek liniowy, itd tylko to było czcze pieprzenie bo jak się jest przy korycie to punkt widzenia się zmienia
Ou widzę, że sami politycy, historycy, matematycy i ekonomiści komentarze wyżej naklepali. Związkowcy związkowcami ale oni przynajmniej ruszyli dupsko i działają a wy sobie klepcie te swoje śmieszne komentarze
![]()
@ MałgOrzata - Wynagrodznia nie są oVATowne a i 38mln pracujących nie ma. W sumie to jest problem że w tym kraju pracuje tylko pare osób. Albo renciści, albo emeryci, albo dzieci albo mundurowi co po 15 latach już są po "służbie" - A I TAK BEZROBOCIE 20%. No k🤬a nie dziwne że ZUS by chętnie zabijał wszystkich ostatniego dnia pracy:)