podpis użytkownika
Gdyby mężczyźni posiadali umiejętność rodzenia dzieci, to kobiety byłyby gatunkiem hodowlanym.1. Kup w sklepie nowy nóż ze stali węglowej.
2. Delikatnie zwilż go dowolnym kwasem utleniającym: solny, siarkowym byle nie fosforowym.
a. powierzchnia metalu pokrywa się cieniutką warstwą rudej rdzy, bez głębokich wżerów.
3. Bez wysiłku przywracasz go do stany poprzedniego - zmywasz rdzę i usuwasz zmatowienie.
4. Śmiej się z naiwnych i ciesz z ilości wyświetlań.
Ps. Zdarzało mi się naostrzyć nóż z "Gerlacha" tak, że mogłem ciąć włos... wzdłuż.
1. Kup w sklepie nowy nóż ze stali węglowej.
2. Delikatnie zwilż go dowolnym kwasem utleniającym: solny, siarkowym byle nie fosforowym.
a. powierzchnia metalu pokrywa się cieniutką warstwą rudej rdzy, bez głębokich wżerów.
3. Bez wysiłku przywracasz go do stany poprzedniego - zmywasz rdzę i usuwasz zmatowienie.
Ps. Zdarzało mi się naostrzyć nóż z "Gerlacha" tak, że mogłem ciąć włos... wzdłuż.
1. Kup w sklepie nowy nóż ze stali węglowej.
Noży kuchennych (w tym przypadku tasak) nie robi się z węglówki, gdyż łatwo korodują (jak sam wspomniałeś, z tym że wystarczy zwykły pomidorek, albo po prostu wilgoć) oraz, co najważniejsze nadają nieprzyjemnego posmaku surowym warzywom czy owocom. Co nie zmienia faktu, że filmik przejaskrawiony, czyli jak to mówią 'fejk jak c🤬j'![]()