Pomyliłeś Rosję z USA, w Rosji nie ma tylu dróg i samochodów co tam. W Moskwie mieszkańcy znacznie częściej korzystają z komunikacji miejskiej niż w jakimkolwiek mieście Europy.
Co masz na myśli pisząc o "walce o przetrwanie"? Nie może wejść na jezdnie od razu tylko musi się zatrzymać i czasem zaczekać pół minuty?
Wszystkie przejścia dla pieszych powinny być tzw przejściami sugerowanymi, gdzie pieszy absolutnie nigdy nie ma pierwszeństwa choćby i był na jezdni. Dopiero w sytuacjach gdzie ruch jest na tyle duży czy to pieszy czy samochodowy należy rozważać światła pamiętając przy tym aby uwzględnić ekonomikę zbudowania przejścia bezkolizyjnego. To jest po prostu kwestia zrównoważonego rozwoju transportu - ekonomicznie zrównoważonego a nie ideologicznie.
Maszynistów się uczepiłem dlatego, że najczęściej na ich przykładzie najłatwiej jest uświadamiać brak sensu i logiki w argumentacji. Dlaczego samochody osobowe mają obowiązywać inne zasady ruchu? Dlaczego pieszy ma uważać na tramwaj lub autobus miejski, ale nie musi uważać na samochód osobowy? Dlaczego to samochody osobowe mają dostosować swoją prędkość a autobusy i tramwaje nie? Gdzie tu logika?
P🤬lenie, zyje w kraju gdzie ludzie uważają na samochody a nie samochody na ludzi i jest to wygodne dla mnie jako pieszego jak i dla mnie jako kierowcy. Tylko jak przyjade do Polski to kierowca z zestawem 15 tonowym musi panicznie wychamowac bo sie zbliżam do pasów co jest jakims k🤬a absurdem i wymysłem lewego swiata. Ani w tym bezpieczeństwa nie ma, ani ekologii o ktora tak walczycie. Czekam kiedy wymyślicie pierwszenstwo na torach, bo juz mnie nic nie zdziwi jak w polsce sądzi sie maszyniste za rozjechanie jakiejś ameby. Małpujecie wszystko ze swiata lewarów.
Jedź sobie to takiego Egiptu i zobacz jak wygląda brak pierwszeństwa na przejściach. musisz uciekać przed autami, któr e mają cie w dupie jak w grze frogger. Według towjej filozofii jak zestaw ma 15 ton to też mu się na podporządkowanej pierwszeństwo należy bo jest cięższy i nie przecież. Co do torów to argument z dupy wyssany. Nie bardzo rozumiem co ma z tym wspólnego lewacka czy prawacka filozofia, ze niby jak ktoś ma pedały to ma pierwszeństwo czy jak? Czy może piesi to lewacy bo po angielsku to pedestrian a od tego to już blisku do pederasty. Tak wiele pyań...
P🤬lenie, zyje w kraju gdzie ludzie uważają na samochody a nie samochody na ludzi i jest to wygodne dla mnie jako pieszego jak i dla mnie jako kierowcy. Tylko jak przyjade do Polski to kierowca z zestawem 15 tonowym musi panicznie wychamowac bo sie zbliżam do pasów co jest jakims k🤬a absurdem i wymysłem lewego swiata. Ani w tym bezpieczeństwa nie ma, ani ekologii o ktora tak walczycie. Czekam kiedy wymyślicie pierwszenstwo na torach, bo juz mnie nic nie zdziwi jak w polsce sądzi sie maszyniste za rozjechanie jakiejś ameby. Małpujecie wszystko ze swiata lewarów.
Ten potrącony powinien dostać te 3 tyś zł. a nie państwo
podpis użytkownika
Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!Dobrze ,że stara baba nie była jedynym świadkiem ,bo nie dogrzebałaby się telefonu w tym torbiszczu przez tydzień.
Bo to prawo c🤬jowe jest, co nie zmienia faktu ,że w tym przypadku gość powinien stracić prawko.