Wysłany:
2015-09-07, 21:53
, ID:
4180033
9
Zgłoś
A mnie najbardziej wk🤬iają te absurdalne ograniczenia prędkości. Żyjemy w strefie umiarkowanej gdzie występują różne pory roku, raz jest zimno, raz jest ciepło, więc jak k🤬a jedno ograniczenie prędkości np. do 50km/h może być egzekwowane przez cały rok?! Dlaczego gdy jest pogoda, gorąco tak że opona klei się do asfaltu jak spocony c🤬j do jajec i jest małe natężenie ruchu, niemożna jechać szybciej np + 15 do tych 50, przecież warunki na to pozwalają. Znów gdy jest tak zimno że Algida chłodzi swoje lody na podwórku, jadąc np 30~40 (mniej niż pozwala ograniczenie) wpadnę w poślizg i wp🤬lę się do rowu dostanę mandat za to że nie dostosowałem prędkości do warunków panujących na drodze, to jest k🤬a śmieszne i wk🤬iające zarazem...
Skoro kierowca ma się dostosować do tych warunków na drodze jakie panują w danej chwili to czemu k🤬a Policja czy drogowcy też się nie dostosowują, dlaczego to zawsze ten który nie ma wpływu na rozporządzenia/ustawy musi się najbardziej ich pilnować.
Ale i tak najlepsze są te sk🤬iałe tereny zabudowane o długości k🤬a boiska 3 ligowego, ja p🤬le jak to jest wk🤬iające. Jedziesz sobie ok. 80 i musisz zwolnić bo k🤬a są dwa domki na krzyż i tak co parę kilometrów, przyśpieszasz, zwalniasz, przyśpieszasz, zwalniasz. Oczywiście jak tego nie zrobisz to miśki jebną ci mandat albo znajdziesz niemiłą fotkę w swojej skrzynce z ceną do uregulowania od fotografa.
Dwa razy już dostałem właśnie taki mandat w wysokości 150zł za przekroczeni ograniczenia w terenie zabudowanym o 25km/h bo po prostu tego terenu zabudowanego nawet nie zauważyłem. Lasy, pola, rzeczułki i jeden k🤬a domek ale teren zabudowany jebniem bo gmina dzięki temu zarobi.