Przecież nie włożyli tego do pudełka więc?
A swoją drogą robiłem kiedyś w restauracji i widziałem co tam się dzieje, gościu upuścił wiadro z cebulą, wszystko się wyj🤬o na podłogę, pozbierał do wiadra i do lodówki. Ktoś kroił mięso, plasterek spadł na podłogę, podnieśli i położyli na papierek. Ludzie bez rękawiczek dotykają jedzenia. Jakby tak sanepid wpadał co drugi dzień to co druga restauracja byłaby zamknięta.
up: Bycie kucharzem nazywasz rozrzucanie sera, szynki itp. na ciasto ? Pff... to ja ci człowieku bardzo współczuje.
Ty jakiś p🤬lnięty jesteś?![]()
Po pierwsze pokaż mi gdzie jest napisane że należy używać rękawiczek!
Po to się robi te j🤬e badania w sanepidzie żeby można było to jedzenie robić gołymi rękoma, poza tym weź k🤬a rób 12-15h w rękawiczkach...
A po drugie niepisana zasada gastronomii "jak nie leżało dłużej niż 5 sekund to można podnieść".![]()
Czy ktoś tam chodzi w gumiakach z gówna czy nie wiem ręką się po sraniu podciera żeby nie mógł dotknąć jedzenia?
Mamusi też k🤬a każesz rękawiczki zakładać jak ci matole rosołek w niedziele nakłada? A podejrzewam że mamusia rączek tak często nie myje jak ludzie na kuchni.
Robiłem długo w gastro i stwierdzam że p🤬lisz farmazony albo pracowałeś u jakiegoś brudasa za 3,50 za godzine i psy op🤬lałeś na zapleczu. W żadnej knajpie w której pracowałem nie robiło się nic czego (bądź przez co) by się samemu nie zjadło! a to że cebula spadnie na podłogę to co? Przecież i tak sięjąpotem umyje. W domu też wyp🤬alasz wszystko co spadnie na podłogę? Jeśli tak to mieszkasz w chlewie!
Ty myślisz że kucharze to jakieś brudasy a te wszystkie ploty na mieście to prawda? No to cię zdziwię, 99% tych opowieści to właśnie wymyślają ludzie twojego pokroju, niudacznicy którzy myśląże jak nasmarują na kucharzy to będą fajni. Wejdz do pierwszej lepszej restauracji i powiedz kucharzowi w twarz takie fanaberie to cie k🤬a na butach wyniosą kretynie.
![]()
A wiesz że to ciasto trzeba najpierw zrobić, zrobić sosy, przygotować składniki i receptury, następnie tą pizze rozkręcić i upiec? Myślisz że to takie proste? No to zapraszam do pizzerii i pokaż jaki jesteś kozak, pracuj przy piecu w 40 stopniach przez 13h! Poza tym w wielu restauracjach kucharz który robi inne potrawy zajmuje się również pizzą wiec skończ p🤬lić. Ja wiem że są jakieś speluny gdzie słowo "pizzeria" to nadużycie ale nie każdy ma takie c🤬jowe miejsca do jedzenia jak ty.
Ty myślisz że pizzeria to jakw Tesco, mrożone ciasto, gotowe sosy z puszki i tylko wsadzić do piekarnika. Co za k🤬a baran...![]()
Bym cię postawił obok mieszalnika i nawet dał przepis na to ciasto byś c🤬ja zdziałał.
W sumie cukiernicy to też nikt, tylko nałożą rodzynek i cukrem posypią i jest tort.
![]()
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Wiem jak to jest pracować w pizzeri i widzę, że c🤬ja o tym wiesz. Zrobienie pizzy to jest gówno. A daj takiego do normalnej restauracji to c🤬j nie odróżni polędwicy od karczku.
Po 1 zamknij morde i nie krzycz bo mi twarz ochlapales.
Po 2 to samo co wyzej.
Po 3 kazda restauracja ma swoje zasady. U nas bylo tak ze trzeba bylo robic w rekawiczkach i nie rozumiem twojego bolu dupy.
Po 4 tak wyp🤬alam wszystko co spadnie bo nie sprzatam w domu.
Po 5 patrz punkt 1