garfild napisał/a:
szkoda że nie przepałowali gówniarzerii tak by się nauczyli szacunku do policji,
Czyli uważasz, że policja ma zdobywać "szacunek" poprzez przemoc? Gratuluję, może od razu wrócimy do Milicji? Ja mam inne zdanie, policja powinna zapracować na szacunek poprzez rzetelne podejście do swoich obowiązków, których podstawą są ochrona obywatela i porządku publicznego. To oni służą nam, a nie odwrotnie!
Policjant rozpoczynając czynności służbowe powinien przedstawić się, podać stopień i przyczynę interwencji. Jest to uregulowane prawnie. Jeżeli policjanci faktycznie tego nie zrobili, to powinni zostać poddani czynnościom dyscyplinarnym.
Inną sprawą jest to, że policjant jako stróż prawa powinien być zagrożony podwójną karą za łamanie prawa. Ograniczyłoby to ilość osób które nigdy nie powinny się tam znaleźć, niszczących reputację i zaufanie publiczne do tej instytucji.
takija napisał/a:
Jeśli mogę mieć jedno pytanie to....czemu niszczycie stadiony?
Nie pamiętam, kiedy ostatni raz doszło do uszkodzenia przez kibiców stadionu w Szczecinie. Podejrzewam, że było to xx lat temu. Nie posiadam informacji o innych stadionach.
Teraz Ja zapytam, ile stadionów zostało zniszczonych w zeszłym roku?