Poznałem kilku Brytyjczyków, którzy wyemigrowali do Polski albo przyjechali do pracy na 2-3 lata. Najczęściej imigruje do nas kadra menadżerska, pracownicy korporacji, nauczyciele angielskiego lub ludzie wykonujący na przykład prace zdalne. Zdziwiłbyś się, bo prawie każdy mówił, że to była jedna z lepszych decyzji w jego życiu. Wbrew pozorom o ile nie jesteś niewykwalifikowanym robolem to w PL można dobrze zarabiać. Do tego jest bezpiecznie, dla nich dość tanio, ładne kobiety, niezła kuchnia, ogólnie dość mili ludzie, którym zależy żeby pokazywać nasz kraj z dobrej strony.
Mam trochę ból dupy jak ci co wyjechali na zachód tak p🤬lą, że u nas to się żyć nie da.
Mam trochę ból dupy jak ci co wyjechali na zachód tak p🤬lą, że u nas to się żyć nie da.
Niestety o Polsce B zapomnieli wszyscy politycy i o dobrą pracę wcale nie jest łatwo.
podpis użytkownika
==============================================
Idę o zakład, że mieszkasz po lewej stronie Wisły. Niestety o Polsce B zapomnieli wszyscy politycy i o dobrą pracę wcale nie jest łatwo.
Nie rozumiesz zachodniej kultury. Ludzie tam wychowani nigdy nie powiedzą Ci, że tutaj jest c🤬jowizna, tylko zawsze będą szukać pozytywów. Pomijając fakt, że Brytol, Niemiec, czy Francuz na stanowisku managera w zachodniej firmie w PL będzie zarabiał oczywiście więcej, niż Polak na takim stanowisku w Polsce. Poza tym, dadzą mu diety i dodatki, dzięki którym co druga Polka będzie robiła przed nim szpagat.
Dane są natomiast brutalne - poziom życia na zachodzie, bez względu na warstwę społeczną, jest nieporównywalny do polskiego
Poznałem kilku Brytyjczyków, którzy wyemigrowali do Polski albo przyjechali do pracy na 2-3 lata. Najczęściej imigruje do nas kadra menadżerska, pracownicy korporacji, nauczyciele angielskiego lub ludzie wykonujący na przykład prace zdalne. Zdziwiłbyś się, bo prawie każdy mówił, że to była jedna z lepszych decyzji w jego życiu. Wbrew pozorom o ile nie jesteś niewykwalifikowanym robolem to w PL można dobrze zarabiać. Do tego jest bezpiecznie, dla nich dość tanio, ładne kobiety, niezła kuchnia, ogólnie dość mili ludzie, którym zależy żeby pokazywać nasz kraj z dobrej strony.