anonymousm napisał/a:
Redaktorze Slonx
Niepotrzebna złośliwość.
anonymousm napisał/a:
widzę, że przekopiowałeś swój atykuł wstępny do najnowszego wydania "Życia Pabianickiego Gimnazjum".
Nie zamierzam odwalać roboty w twojej gazetce, skoro sam jesteś na to za tępy.
anonymousm napisał/a:
Nie widziałem jeszcze ani jednego dowodu na prowokację ze strony oficerów operacyjnych policji.
To wyjdź do ludzi, zamiast siedzieć przed kompem.
anonymousm napisał/a:
Używiacie tej samej taktyki, co Hilter.
Najlepszy dowód na brak argumentów. Kiedy lewacy nie wiedzą co powiedzieć, porównują kogoś do Hitlera. Frustrację lewicy można wyrażać adolfami, tak więc za tę wypowiedź jakieś 8/10 adolfów.
anonymousm napisał/a:
On też najpierw spalił parlament, a potem twierdził, że to prowokacja komunistów.
Jeżeli widzisz jakiś związek pomiędzy hitlerowcami, a normalnymi ludźmi, patriotami, którzy przyszli na marsz zamanifestować swoje przywiązanie do ojczyzny, to mam dla ciebie złą wiadomość.
Jesteś debilem.
anonymousm napisał/a:
Nie ma najmniejszego podobieństwa obecnej Polski do PRL.
GIGANTYCZNY dług publiczny, przeżeranie kredytów, premie za pierdzenie w stołki, stanowiska dla kolesiów, nadużycia władzy, rozbudowany do granic absurdu państwowy aparat biurokracji, bezkarność skorumpowanego wymiaru sprawiedliwości, pokazowe śledztwa (np. mordercy Papały to złodzieje luksusowych aut, którzy akurat połakomili się na espero), samobójstwa ludzi mających ważne informacje, partiokracja, fałszowanie wyborów (np. PKW, które nie dopuściło do zarejestrowania KNP w całym kraju, chociaż zebrali oni w terminie wymaganą liczbę podpisów), absurdalne procedury przetargowe które sprawiają, że te są ustawiane i w danych regionach konkretny wykonawca ma monopol na świadczenie danych usług (np. w Lublinie SM rozpisała przetarg na samochody straży w taki sposób, że tylko jeden diler Skody mógł ten przetarg wygrać) - Proszę cię, nie p🤬l mi, że nie ma podobieństw, bo jedyna różnica to tak naprawdę to, że w każdej chwili możesz wyjechać, no i masz namiastkę wolnego rynku.
anonymousm napisał/a:
Chcesz zobaczyć, jaki gigantyczny postęp wykonała Polska przez ostatnie 20 lat? Pojedź do Kaliningradu, ostatnio znieśli wizy. Tam jest ciągłe jak w Polsce w 92 roku. Obejrzyj sobie, jeżeli cię mama puści, i porównaj i przestań piedolić. Razem z elitami, takimi, jakie niestety mamy, odp🤬liliśmy kawał świetnej roboty.
Ty jesteś chory, na ciele i umyśle.
Jaki kawał dobrej roboty? Jaki mamy potencjał na spłatę długu przy obecnym obrocie spraw? Jakie mamy fundamenty państwa?
Czy mamy rozwiniętą infrastrukturę drogową? Nie. Czy mamy wyszkoloną armię? Nie. Czy nasze państwo jest silne? Nie.
Ten kawał dobrej roboty odstawili ludzie, którym się chciało pracować, ludzie przedsiębiorczy. Nie odwołuj się do Polski roku 92 - wtedy jak ktoś otwierał w Polsce firmę, to mu szło jak z płatka.
Cytat:
Od morza do morza to była Rzeczpospolita: państwo Polaków, Litwinów, Rusinów, Tatarów, Niemców, Żydów, państwo, z którego jestem dymny, że dokładnie w czasie, kiedy we Francji dokonywano rzezi na protestantach, szlachta wymusiła na królu podpisanie Konfederacji Warszaskiej, gwaratnującej powszechną tolerancjęl
I po co się odwołujesz do innych narodów, które zamieszkiwały terytoria naszego kraju?
Czy ja chcę dla nich źle?
Znowu uległeś medialnej propagandzie. Żaden patriota nie chce dyskryminacji mniejszości narodowych. Ba, nawet żaden nacjonalista, to co sugerujesz jest w planach wyłącznie szowinistów.
Mi chodzi tylko o to, żeby to wartości polskie, a nie brukselskie, były najważniejsze. Polska armia, polska gospodarka, polski przemysł, wolne, niepodległe państwo polskie. Czy to wyklucza powszechną tolerancję?
Po prostu mniejszości nie powinny dostawać większych praw, niż reszta społeczeństwa, w której funkcjonują. A tego się te mniejszości domagają, czego mam nadzieję, nie dostaną.
Po 89 roku te same elity pozostały przy władzy, następni rządzący weszli w buty poprzedników, a Moskwę zamienili na Brukselę. Tylko zaślepiony propagandą TVN imbecyl tego nie widzi.
Czy mamy coś do powiedzenia na arenie międzynarodowej? Tak. GÓWNO!
Czy mamy coś do powiedzenia, kiedy bruksela wyjdzie ze swoją kolejną rewelacyjną dyrektywą?
Tak. GÓWNO!
A nasze elity, czy to było SLD, czy PiS, czy PO pchają się tym biurokratycznym k🤬om do dupska.
I nie, tego wcale nie widać. Wcale tak nie jest. Wszystkiemu winni są kibole. Brawo, GW i TVN mogą odtrąbić swój sukces, chociaż to robią przy okazji każdych kolejnych wyborów.
Tfu!