Gdzie my k🤬a żyjemy, w Europie czy w jakimś kraju trzeciego świata?? Dzbany p🤬lone zamiast jechać to każdy musi się prawie zatrzymać i nagrać sobie film z wypadku. Myślałem że jesteśmy trochę cywilizowanym krajem, ale większość się zachowuje jakby było mieszkańcami jakiegoś k🤬a Bangladeszu.
Jak jest wypadek to się k🤬a trzeba zatrzymać i pomóc, a jak już widzisz że nie ma potrzeby robić sztucznego tłumu to k🤬a jedź i nie blokuj drogi.
podpis użytkownika
"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf HitlerSadzac po komunikacie pt "KIA uderzyla" w BMW siedzial jakis prawnik albo synalek takowych. Druga sprawa: poprosze o odpowiedz na pytanko wszystkich krytykow i przeciwnikow aut elektrycznych: Czy gdyby elektrykiem jechali to by sie spalili?
by c🤬ja wk🤬ić to zdjął nogę z gazu zwalniając do 100 km/h. ... Naprawdę aż wolę nie wiedzieć, co siedzi w ludzkich głowach, ale na pewno nie są to mózgi.
To, że droga musi być do tego przystosowana. I świadomość ludzi poparta przepisami. Jeśli kierowca byłby świadom tego, że w Polsce nie ma ograniczeń prędkości i może się spodziewać petardy 200+ to pewnie by mu nikt w dupe nie wjechał. Poza tym, nie wiadomo czy to działo się na lewym pasie czy BMW wjechało na to auto np na środkowym pasie.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.W Polsce ludzie są świadomi, że ograniczenia prędkości służą wyłącznie dojeniu. Nawet był kiedyś miły zwyczaj aby mrugać światłami ostrzegając przed pałami na drodze.
podpis użytkownika
"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf HitlerGdzie my k🤬a żyjemy, w Europie czy w jakimś kraju trzeciego świata?? Dzbany p🤬lone zamiast jechać to każdy musi się prawie zatrzymać i nagrać sobie film z wypadku. Myślałem że jesteśmy trochę cywilizowanym krajem, ale większość się zachowuje jakby było mieszkańcami jakiegoś k🤬a Bangladeszu.
Jak jest wypadek to się k🤬a trzeba zatrzymać i pomóc, a jak już widzisz że nie ma potrzeby robić sztucznego tłumu to k🤬a jedź i nie blokuj drogi.
Gamonie jadące 5 km/h, żeby sobie popatrzeć, nagrać filmik, zrobić zator i finalnie odjechać. W tej sytuacji nie ma jeszcze slużb ratowniczych, bezpośrednio po wypadku w początkowej fazie pożaru, wszyscy się zatrzymują w bezpiecznym miejscu na poboczu i biegną z gaśnicą do auta, dziesięć-dwadzieścia gaśnic odpalonych w tym samym czasie ma szanse ugasić pożar. No chybaże udało się wcześniej wyciągnąć pasażerów z wraku.
podpis użytkownika
"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf HitlerSrandat, jak są ofiary to przyjebią mu spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym i wystarczy ze sad orzeknie ze przekroczenie predkosci spowodowalo takie uszkodzenia pojazdu ze uszkodzenia doprowadzily do pozaru. § 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
A idąc twoją logiką lewy pas na autostradzie jest tylko dla BMW gnającego ponad przepisy i to grubo ponad limit.
Ale ten z BMW przeżył a ten w Kia sam się ukarał więc to raczej przestroga dla wszystkich jadących lewym pasem
Idac moja logika, jak widze ze cos zadupca lewym to nie zajezdzam mu drogi zeby wszem i obec pokazac ze jestem frajerem bo powinien jechac wolniej. Jak jade lewym a cos zadupca to mu zjezdzam, niech sobie leci dalej.
Wiem, dla ciebie to pewnie nie pojete jak to na drodze mozna dla kogos nie byc k🤬a.