I czemu teraz żaden c🤬j nie doda gifa "witamy na śląsku"? Najeżdżacie na Śląsk, na górników, a prawda jest taka żebyście ani szychty na dole nie wytrzymali p🤬lone gorole.
ciekawy filmik fajne sie patrzy jak górnicy mogą wyprostowani chodzić na ścianie nawet nie muszą sie garbić są takie ściany w których trzeba sie czołgać są identyczne lecz strasznie niskie i nie da sie tam garbić ja jestem elektrykiem na kopalni i mam torbę z narzędziami która waży około 15 kg i czasem muszę na ścianie iści kładę sie na ziemi i czołgam jak w wojsku jakieś 500m do połowy ściany i potem z powrotem do tego aparat ucieczkowy KA-60. woda w butelce tak c🤬jowej butelce że bardziej nisz na swoje życie uważam żeby ta k🤬a mi nie pękła bo bez wody to tragedia jest. nie mówię już jak ciepło i jak oszukują z tlenem sie dziwne rzeczy dzieją jak troche tlenu zabraknie. ta kultura na filmiku jest FAKE jak nie wiem
![]()
Co Ty myślisz, że tylko górnicy mają ciężką pracę? Pamiętam jak zaczynałem rozkręcać firmę i jeszcze sam spawałem. Leżałem w j🤬ej aluminiowej puszcze i spawałem od środka i tak też ładne parę godzin i puszek też trochę do pospawania. Jak z tego szajsu wylazłem to jak naj🤬y, zegar podwójnie widziałem. I pewnie, wielu, wielu ludzi ma podobne wrażenia wynoszone ze swojej pracy, a kopalnie to na obrazkach widzieli. O dysproporcji wynagrodzeń, ludzi, którzy zarabiają pieniądze i są dotowani w pracy przez państwo nie wspominam.
Moj dziadek byl ratownikiem gorniczym. Prosze nie pisz k🤬a p🤬lek. Wiem cos o tym.