K🤬a bez honoru bo co? Bo jeszcze nie umarł za kraj? Może stąd bierze się cała znieczulica - skoro nie można być żywym patriotą, nie należy nim być w ogóle.
@Catacombe
Jak kochasz cały gatunek ludzki, to idź sobie kochaj ciapatych i asfaltów ale najlepiej u nich.
@Catacombe
Twoim problemem jest to, że myślisz, że druga strona będzie mała rozterki moralne czy pociągnąć za spust celując ci w głowę... obawiam się że nie wszyscy ludzie są dobrzy, a ci którzy nas atakują choćbyśmy byli mieszkańcami Wenus nie są dla nas "dobrzy".
I tu nie chodzi, w sumie, o to kto jest dobry, a kto zły, a o to kto wygra. To nie podstawówka, nie ma nagrody za drugie miejsce. Świat nie jest idealny, obyś nie obudził się z ręką w nocniku.
K🤬a, wylęgarnia pseudopatriotów. W dupie mam wszystkie podziały. Mam zabijać podczas wojny innych ludzi z powodu koloru, wyznania? Bo jakiś podk🤬iony j🤬iec z góry narzucił mu to co ma robić? I ja, i on jesteśmy ludźmi, mamy wspólnych dalekich przodków, jedyne czym się różnimy to to że jego przodkowie osiedli się tam, a moi tu... Dalej chcecie się bawić w wasze podziały, w wojny? To teraz pomyślcie że pewnego dnia "Marsjanie" przylatują z zamiarem zabicia wszystkich ludzi. Nie będziecie walczyć po jednej stronie z Niemcem, bo wasz "patriotyzm" tego zabrania. Wtedy przejdą przez cała planate bez większego oporu bo ludzkość jest zbyt zapatrzona w siebie żeby wyciągnąć ręke do kogoś innego. Trudno zrozumieć że te wszystkie podziały tylko osłabiają i spowalniają ludzkość? Czuje się Polakiem, ale przede wszystkich czuję się człowiekiem i to właśnie ludzie są dla mnie na pierwszym miejscu, a nie wytyczone granice.
Ale dla pseuopatrioty będę i tak lewakiem, tchórzem, bo kocham cały gatunek ludzki, a nie tylko wybrane 40 milionów, a moją Ojczyzną jest Ziemia, a nie teren nad Bałtykiem.
Podczas wojny jak nie Ty zabijesz kogoś to ten ktoś Ciebie. Niby taki inteligentny jesteś, a tego pojąć nie potrafisz?
I dalej. Nikt się nie chce bawić w wojny, ale 100 lat temu też nikt nie myślał o Wojnach Światowych.
Poważnie porównujesz sytuację, gdzie "walczy" jeden gatunek między sobą z sytuacją teoretyczną walki między gatunkami? I to jeszcze tak skrajnie różnymi?
A co do spowalniania ludzkości. To w c🤬ju mam czy będziemy kolonizować Marsa czy wynajdziemy sposób na nieśmiertelność. Większość naukowców i wynalazców zajmuje się pierdołami i jakimiś nowymi modelami telefonów czy c🤬j wie czego. Jeszcze tego brakuje żebym mógł się podcierać telefonem, a najlepiej jakbym nie wstawał z fotel tylko był całkowicie skomputeryzowany. Ludzkość idzie do przodu, ale w złym kierunku.
No i ostatni akapit. Wiesz, że istnieje pozytywny i negatywny nacjonalizm? Osobiście akurat jestem zwolennikiem pozytywnego czyli czczeniu, pamięci, dbania przede wszystkim o własną Ojczyznę, ale nie znieważania innych. Ale pewnie dla Ciebie każdy nacjonalista to łysy łeb, łańcuch na ręce i swastyka na czole.
Nie wiem co to ma do tego co pisałem. Pisałem o tym że te wszystkie podziały spowalniają nas, jedyne co się rozwija to zasięg rakiet które mają przelecieć pól planety żeby jebnąć w miasto. Nie powiem, technologia wojskowa przyspieszała rozwój, ale jakim kosztem?
No, a jajogłowe zajmują sie jakimiś smartfonami nowymi, ale pomyśl że twój telefon jest lepszy pod każdym względem od pierwszego superkomputera, czy komputera pokładowego Apollo. I to że jakiś gości w fartuchu w reklamie Sonnego pokazuje nowy telefon, nie znaczy że każdy się tym zajmuje.
Ten opis brzmi mi bardziej dla typowego pseudopatrioty z sadistica, co pluje jadem gdzie może. Napiszesz że zginiesz na wojnie dla kraju? Jemu to pasuje. Napiszesz żę nie chcesz ginąć? Jesteś dla niego tchórzem, lewakiem i ch*j wie jeszcze kim. Jak nie wierzysz przejrzyj posty wyżej.
Nie mówie że należy porzucać historie w kąt, ale te ciągłe rozdrapywanie ran o Niemców za II wojne, o Ukraińców za UPA napewno w niczym nie pomoże, a jedynie przysporzy problemów.
Ta asymetryczna wojna.. Na skalę światową ?? Weź przestań brać to co bierzesz... Jeszcze porównanie Afganistanu do Polski... Afganistan to górzysty kraj gdzie partyzantka ma się gdzie dobrze schować. Słabo zurbanizowany z tragicznym systemem dróg. I nie mówię o atomie ale o zwykłej artylerii. Dwie dobrze puszczone salwy potrafią zrobić z piechoty mięso mielone. Do tego jakbyś nie wiedział wojna asymetryczna to wyszkolenie plus sprzęt. Wyszkolenie nie polegające na polerowaniu podłóg i czyszczeniu butów na połysk ( jak to było za zasadniczej służby wojskowej ).
Nie kretynie, kolejny patriota a nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafi.
K🤬a bez honoru bo śmie nazywać siebie patriotą czyli jednocześnie zrównuje się z ludźmi z czasów 2 wojny światowej.
podpis użytkownika
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.
A co? Obejrzałeś Zeitgeista i uwierzyłeś, że odrzucając wojnę zbawisz świat? Tak geniuszu, zrezygnujmy z armii, z walki, z tradycji. W imię ludzkiej wartości. A jak Rosja, która taka "mądra" nie była zapuka do naszych drzwi, to zesrajmy się ze zdziwienia, że nikt nie przyłączył się do naszej misji.
Ktoś mówił, że nie jesteśmy zwierzętami? Jesteśmy. I jako zwierzęta mamy swoje cechy - tworzenie grup, terytorializm, bigamia, wychowywanie dzieci do czasu pełnego usamodzielnienia. I jako zwierzęta bronimy swego, a nie dajemy się dymać mniej ludzkim od samych siebie.
Życie ludzkie sprawą nadrzędną? To ile warte jest życie milionów ludzi razem wziętych? Gdy Hitler chciał wybić Polaków a z pozostałości zrobić sobie służących co było największą wartością? Bezpieczeństwo tyłka takiej pierdoły jak Ty, czy dobro całego Narodu? Gdyby nie walka, albo nie dane byłyby nam choćby sekundy życia, które tak się dla Was liczy. Albo spędzilibyście je szorując stópki aryjskim dzieciom.
Polska nie miała okazji rozpocząć żadnej wojny od trzech setek lat, wiecznie musimy bronić własnego tyłka przed najeźdźcami ze wszystkich stron, a ktoś śmie twierdzić, że nie będzie bawił się w wojnę, bo wojna jest zła?
A tobie nawet żal odpisywać, po samym poziomie twojej wypowiedzi widać że należysz do grupy tych patriotów co bujają się w przykrótkich dresach po osiedlach.
Ale odpisze, według twojego małego móżdżku cały gatunek ludzki sprowadza się do czarnych i muzułmanów?
Zrównujesz do jednego poziomu ponad 7 miliardów ludzi na tej planecie, bo to "niemce, ciapate i żydowstwo"?
Pozdrowienia z góry, żryj dalej plankton, albo otwórz oczy i bądź prawdziwym patriotą.
Mam zabijać podczas wojny innych ludzi z powodu koloru, wyznania? Bo jakiś podk🤬iony j🤬iec z góry narzucił mu to co ma robić?