Bodziolod napisał/a:
... Facet wybiegł na ulice gdzie było już ciemno ( tak wiem że były lampy przy drodze, ale to nie to samo ) i oczekiwał że ktoś w 2 sekundy sie zatrzyma bo on macha jakimś gównem...
Ale ty dopiero p🤬lisz. Po pierwsze, urządzili sobie jakiegoś j🤬ego nidforspida, po drugie, na filmie c🤬ja widać to nie znaczy ze na żywo go nie widział, a widział go pewnie jeszcze trochę przed "jedź jedź jeć!", i po trzecie, tak k🤬a, złamał przepisy ruchu drogowego, policjant dał nakaz zatrzymania się, i nikt nie oczekuje od niego że zatrzyma się w 2 sekundy w miejscu, ALE ŻE W OGÓLE TO K🤬A ZROBI, natomiast te p🤬dy obie na filmie z 'jeć jeć jeć" na czele pojechały dalej olewając władzę. Pierwszy dostał latarką dopiero po ominięciu policjanta i ciśnięciu dalej- i słusznie, a drugi z kamerą powtórował olewając akcję, nawet zwolnił na chwile żeby przez przypadek nie potrącić o wowowo jaki dobry. I pojechał k🤬a dalej, należało by się obu większym kalibrem, bo nie powiem gdyby policmeister już wsiadł w swój batmobil to chciał bym widzieć jak go taranuje gdy ten odmawia zjechania na pobocze. Albo wyciąga gnata i strzela. Bo może, a jeśli nie może to mamy zj🤬e prawo bo powinien móc, i powinien korzystać, może drogi były by bezpieczniejsze, bo do debili mandaty nie trafiają (pociski natomiast trafiają, zależnie od celności strzelca). Z resztą w ogóle o czym temat, gościu łamie przepisy, prawa, urządza sobie nielegalne wyścigi i sprawia zagrożenie w ruchu drogowym, a potem oczekuje ze ktoś go będzie za to głaskał i nagle 'policjant taki zły bo mi zarysował lakier'? Ryj mu powinien zarysować. Ogólnie w tym komentarzu zebrałem kulminację moich odczuć z każdego razu kiedy widzę temat "Policja tak zła, my dresy wyszliśmy na marsz c🤬jności palic sklepy a zły pan policjant mi oddał jak mu wyj🤬em bejsbolem! SKANDAL!" albo "jadę sobie spokojnie autem 220/h i jedzie za mną od 3 km pan z kogutem na dachu ale się nie zatrzymuję, ooo policja taka zła bo mnie staranował a jak wysiadałem to jeszcze dostałem kopa w dupę". W 99%przypadków 'złej policji' w internecie filmiki wrzucał jakiś napalony JP dresik który oczekuje oklasków i trybunału za to ze "pan władza zrobił mi ziazi kiedy łamałem prawo, policja taka zła, jp jp 1000%"
I tak poza tym pamiętajcie ze do jasnej cholery Policja i inne Służby Porządkowe nie są od przestrzegania przepisów i praw, tylko od pilnowania ciężkim butem żeby owe prawa przestrzegali inni.