@up ja mam ból dupy? to wy skamlecie na forum, że znowu Polakom odmówili szacunku i że za mało mówią i o naszych herosach.
Znowu polska martyrologia. Nikt nas nie lubi, nie szanują nas, nam historia to dała w dupę jak mało komu, wszyscy nas biją, wiecznie nic nam nie wychodzi, każdy nas oszukuje i okrada. Żyjemy historią, husarzy to byli... Ja p🤬le...
ok. Przepraszam. To teraz możesz iść się umartwiać i oburzać bo znowu nie okazano nam należytego szacunku. Co za wenże nie ludzie.
A tak serio to wykaż trochę wysiłku. W pierwszym linku usuń ] Pozostałe przeczytaj jeszcze raz. Tylko powolutku i dokładnie.
Dla mnie wszyscy alpiniści i aplinistki i inni tego miotu "zdobywcy" niezdobytego to tępe k🤬y i niedojeby, próbujące się dowartościować jakimiś kretyńskimi nap🤬lankami w -50 stopni na 7 tys. metrów. Na pewno każdy z was miał takiego p🤬lonego padalca w szkole albo pod blokiem co to zawsze chciał biec najszybciej, wspiąć się na najwyższe drzewo, podnieść największy kamień - taką popisującą się gównem szmatę, która potem wp🤬la się na K2 żeby podnieść swoje ego, j🤬e przez całe dzieciństwo przez ojca pijaka i matkę nieudacznicę.
Natura stworzyła tam takie warunki po to, żeby żaden niedojeb-alpinista tam się nie wp🤬lał. Warunki nieLUDZKIE czyli nie dla ludzi. Won stamtąd i tyle - to chciała powiedzieć natura.
Zakazałbym międzynarodowym prawem takich pedalskich wspinaczek, a tym, którzy by ten zakaz łamali, dop🤬liłbym milionowe kary i oczywiście zwrot kosztów akcji ratunkowej * 1000 - tak dla przykładu.
podpis użytkownika
Konto nowe, użytkownik stary.tak wiadomo od dawna że Polska jest szkalowana i starają się nam nawet Holocaust przypisać
to powiedz mi jak mam odzyskać dzieła sztuki i literatury skradzione w Krakowie mojej rodzinie
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.
To jest właśnie ta Polska martyrologia. Polska jest szkalowana... dorośli ludzie i k🤬a jak w przedszkolu. Idź jeszcze tupnij nóżką i pochlipuj w koncie bo ktoś powiedział brzydko na Polskę. Ty wiesz w ogóle co to są stosunki międzynarodowe? Taka jest polityka i takie jest życie dorosłych ludzi. Mało romantyczne i fajne.
Co mają powiedzieć, kacapy, USA, Francja, Izrael, UK po których jadą jak po burych sukach? Jakoś nie słyszałem, żeby wydali ustawę w której nakazują szacunek do siebie.
Mają na do głęboko wyj🤬e. Tylko polactwo wiecznie kwiczy jak to ich się obraża grzechem przez zaniechanie okazywania szacunku.
Nikt nie przypisuje nam holocaustu idioto. Żydzi nie zgadzają się tylko w temacie, że Polacy ustawowo obmyli ręce od współudziału Polaków w zbrodniach przeciwko Żydom. A jak powszechnie wiadomo były przypadki polskich szmalcowników, kapo i donosicieli.
Dokładnie w taki sam sposób kilka lat temu ustawowo obmyli ręce z krwi Ukraińcy, którzy zabronili mówić o zbrodni UPA jako o ludobójstwie a uznali to za drobny incydent. I jakoś polski rząd wtedy nie protestował i się na ich decyzję zgodził.
Francuzi również mieli swoje świnie w czasie wojny, które podp🤬lały na Żydów i nie wpadli na pomysł aby ustawowo wybielać swoich zbrodniarzy.
Rozumiesz teraz różnicę czy dalej nic?![]()
Chyba mam prawo rościć sobie jakiś szacunek.
to powiedz mi jak mam odzyskać dzieła sztuki i literatury skradzione w Krakowie mojej rodzinie
A w ustawie chodzi tylko o sam zwrot ,,polskie obozy" żeby nikt nie ważył się tak mówić.
C🤬j z tego że wśród Polaków były też świnie, to nie Polacy postawili obozy i NIE MA K🤬A MOŻLIWOŚCI żeby ktoś mówił że było inaczej. Chodzi tu tylko o to.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.Nie rozumiem po co ci ludzie to robią. Przeczytałem kilkanaście książek o alpinistach różnych alpinistów. Żaden z nich nie był w stanie podać ani jednego racjonalnego argumentu po c🤬j to robi.
To jest właśnie ta Polska martyrologia. Polska jest szkalowana... dorośli ludzie i k🤬a jak w przedszkolu. Idź jeszcze tupnij nóżką i pochlipuj w koncie bo ktoś powiedział brzydko na Polskę. Ty wiesz w ogóle co to są stosunki międzynarodowe? Taka jest polityka i takie jest życie dorosłych ludzi. Mało romantyczne i fajne.
Co mają powiedzieć, kacapy, USA, Francja, Izrael, UK po których jadą jak po burych sukach? Jakoś nie słyszałem, żeby wydali ustawę w której nakazują szacunek do siebie.
Mają na do głęboko wyj🤬e. Tylko polactwo wiecznie kwiczy jak to ich się obraża grzechem przez zaniechanie okazywania szacunku.
Nikt nie przypisuje nam holocaustu idioto. Żydzi nie zgadzają się tylko w temacie, że Polacy ustawowo obmyli ręce od współudziału Polaków w zbrodniach przeciwko Żydom. A jak powszechnie wiadomo były przypadki polskich szmalcowników, kapo i donosicieli.
Dokładnie w taki sam sposób kilka lat temu ustawowo obmyli ręce z krwi Ukraińcy, którzy zabronili mówić o zbrodni UPA jako o ludobójstwie a uznali to za drobny incydent. I jakoś polski rząd wtedy nie protestował i się na ich decyzję zgodził.
Francuzi również mieli swoje świnie w czasie wojny, które podp🤬lały na Żydów i nie wpadli na pomysł aby ustawowo wybielać swoich zbrodniarzy.
Myślę, że to jest temat dla prawnika a nie na forum internetowe.
podpis użytkownika
Konto nowe, użytkownik stary.
Szacunku nie da się żądać, narzucać ustawowo czy narzucać przemocą.
Nie wiem co wam tam mówią na tvpis ale z zapisem "polskie obozy" Żydzi nie mają żadnego problemu.
Nikt nie mówi, że było inaczej. To są k🤬a wasze halucynacje.