Przydała by się rewolucja. Ktoś za?

"Czy koszty pensji pracowników powinny waszym zdaniem przekraczać koszty sprzętu? "
Czy Ciebie pop🤬liło czy w ogóle nie znasz się na tym co mówisz?
Nie mówię, że nie przydałaby się reforma etc., ale ten tekst zacytowany mnie po prostu wk🤬ia.
Po pierwsze, koszty sprzętu znacznie przekraczają koszty pensji, znacznie, nie wiesz chyba ile kosztuję używanie takich cacek większości i ile zarabiają lekarze. (nie mówiąc o prywatnych klinikach, ale w prywatnych to Wasza broszka czy i ile zapłacicie+mało którzy w Polsce w prywatnych pracują)
Po drugie - lekarze w Polsce zarabiają, stosunkowo, o wiele mniej w porównaniu z normalniejszymi krajami. + To jest właśnie pop🤬lone w tym kraju, że Polacy nie mają szacunku dla lekarzy. Gdzie indziej, w krajach zachodnich np., ludzie traktują lekarzy z szacunkiem, bo to BARDZO trudny zawód, który wymaga dużo poświęcenia, siły psychicznej, inteligencji, wiedzy i bezustannej nauki. Oraz ogromna odpowiedzialność. A w Polsce? Ludzie potrafią po bardzo ciężkich operacjach, które uratowały życie ich bliskich, zachowywać się bez jakiejkolwiek wdzięczności czy grzeczności (nawet 'obwąchiwać'). I nie są to sporadyczne przypadki.
(@2 nie mam tu na myśli lekarzy internistów, okulistów czy dentystów (bo to takie 'odpadki',którym się nie udało, a Ci ostatni nie są nawet lekarzami, mówię o lekarzach ze specjalnością)
Po trzecie - uważam, że lekarze specjaliści powinni zarabiać dużo więcej, należy im się. To jest normalne, że powinni zarabiać dużo, ukończyli najdłuższe i być może najtrudniejsze studia, musieli bardzo dużo poświęcić żeby je ukończyć, a później mają odpowiedzialność za ludzkie życie. Zdarzają się czarne owce, ludzie popełniają błędy, ale to jest mniejszość znaczna.
Jak mnie wk🤬iają tacy domorośli rewolucjoniści i ekonomiści z dupy strony. Masz ból dupy, narzekasz, a sam nic nie zrobisz konkretnego tylko napiszesz j🤬y artykulik na poziomie gimnazjum na stronie w której aktualnie większość użytkowników to licealiści. Ale napisanie go nic nie kosztuję.
W ogóle p🤬lę, tracę wiarę w ludzkość, czas usunąć tutaj konto.
Odnośnie ubezpieczeń zdrowotnych to najlepiej chyba byłoby wprowadzić wymóg ubezpieczenia ale u prywaciarza. A jeśli chodzi o rewolucję to któryś raz powtórzę - zróbmy Zlot Sadistica w Warszawie. Zamieszki byłyby murowane
![]()
Pracowałem w ratownictwie medycznym. W dupie byliście i gówno widzieliście. Gdyby nie WOŚP to wielu ludzi nie dało by się uratować. Jeździliśmy karetką z WOŚPu, mieliśmy defibrylatory z WOŚPu. Przed akcją dla pogotowia mieliśmy sprzęt z lat 80, często nie działający.
Pojebom wyliczającym kto kiedy i na co dał mówię: Żryjcie gówno - bo tylko do tego się nadajecie.
Nie życzę Wam abyście Wy, albo ktokolwiek z Waszych bliskich korzystał ze sprzętu kupionego przez WOŚP.
A za teksty typu 'inkubatory kupił by szpital za państwowe pieniądze' sugeruję mocno się p🤬lnąć w zakuty łeb.
Jeszcze raz - c🤬ja wiecie, hejtujecie. Gadacie k🤬a jakbyśmy byli co najmniej Szwajcarią ale jesteśmy biednym krajem na zadupiu, gdzie na publiczną opiekę medyczną nie wydaje się tyle co na j🤬e kampanie wyborcze.
Wiecie, wy j🤬e matoły, że Polska pomimo swojej zadupiowości, jest jednym z nielicznych krajów NA ŚWIECIE gdzie noworodkom bada się słuch? Przez to nie leczysz przez trzy lata dziecka neurologicznie bo nie wiesz, że nie słyszy? I TO WŁAŚNIE DZIĘKI WOŚP?
pozdrawiam środkowym
A kto powiedział, że służba zdrowia w ogóle ma być finansowana przez państwo? Niech będzie prywatna. Człowiek za te 200zł wykupi sobie naprawdę porządne ubezpieczenie i nie dość że kliniki będą działać o wiele lepiej, to leczenie będzie tańsze. Teraz w końcu i tak jest płatne, bo jak zachorujesz na coś innego niż rak to usłyszysz, że NFZ nie refunduje
![]()
Dlaczego płacąc tak drogie ubezpieczenie jestem zmuszony czekać po 2 lata w kolejkach?