Wys艂any:
2013-03-26, 16:32
, ID:
1972928
5
Zg艂o艣
Polacy to zawsze zawodowo narzekaj膮 i pij膮 ca艂a reszta gdzie艣 po 艣rodku, niby sytuacja w kraju tak dramatyczna, 偶e ludzie ledwo maj膮 hajs na chleb, z drugiej strony kultura i moralno艣膰 zbyt wysoka by wyj艣膰 na ulice i walczy o swoje prawa i racje. Nie wa偶ne gdzie pracujesz, czym si臋 zajmujesz i co studiujesz liczy si臋 to na jak wiele g贸wna si臋 godzisz w w艂asnym 偶yciu i otoczeniu, p馃がlone zapatrzenie w uni臋 i j馃がe stany jeszcze nikt nie mia艂 lepszego 偶ycia przez siedzenie na dupie, chcesz zmian zacznij je od siebie bo prawda jest taka, 偶e ka偶dy jest zak艂amany, a w艂adza i pieni膮dze deprawuj膮. Ludzie z w艂adz膮 b臋d膮 j膮 wykorzystywa膰 kto艣 kto ma wi臋cej zawsze b臋dzie si臋 stawia艂 wy偶ej od tego co ma mniej i tak ci膮gle w k贸艂ko bez ko艅ca, je艣li ludzie zachowuj膮 si臋 jak zwierz臋ta tak trzeba ich traktowa膰 gdy kto艣 jest dla Ciebie 偶yczliwy odp艂a膰 si臋 tym samym nie b膮d藕 c馃がjem, ka偶dego dnia staraj si臋 by膰 lepszym cz艂owiekiem nie dla innych czy dla zasad ale dla siebie by mie膰 wiar臋 w siebie i by膰 z siebie dumnym nawet w najgorszych sytuacjach. Tego nauczy艂o mnie 偶ycie w Polsce, tylko dzi臋ki wszystkim ci臋偶kim sytuacjom i do艣wiadczeniom jestem cz艂owiekiem kt贸rym jestem dzi艣, nie warto narzeka膰 czy 偶a艂owa膰 tego co by艂o bo jedyne co mo偶emy zmieni膰 to swoj膮 przysz艂o艣膰. Dlatego nie trzymam ani strony zj馃がych klient贸w ani g艂upich kasjer贸w i kasjerek a tym bardziej poj馃がych szef贸w bo nikt z nich nie trzyma mojej strony. Ka偶dy potrafi kogo艣 zbluzga膰 lub skrytykowa膰 gdy偶 to przychodzi 艂atwo, pokory ludzie ucz膮 si臋 dopiero gdy sami s膮 w c馃がjowej sytuacji. Szkoda tylko, 偶e niekt贸rzy p贸艂 偶ycia walcz膮 z "g贸wnem", a inni nigdy nie musz膮 nawet prosi膰 o pomoc bo maj膮 wszystko na wyci膮gni臋cie r臋ki, ale takie c馃がjowe i niesprawiedliwe jest to 偶ycie nie wa偶ne gdzie mieszkasz i kim jeste艣.