Na czerwonym skręcać w lewoCo za idiota/tka jechał tym focusem, przecież wiadome jest, że jeśli nasze hamowanie może sprawić zagrożenie dla osób trzecich/ bądź po prostu się zap🤬la przynajmniej te 50km/h to daje się kapkę gazu i heyah...
Bez problemu szło się 'schować' za tym samochodem, który znajdował się na skrzyżowaniu... a tak to jeden narwaniec (tym razem w tę drugą stronę) musi klepać auto.
Nie pochwalam zarówno jednego, jak i drugiego, choć nie ukrywam, że od tego właśnie jest redukcja i "ten pedał po prawej".
Regards.
sygnaΠ żółty — zakaz wjazdu za sygnalizator, chyba
że w chwili zapalenia tego sygnału pojazd znajduje
się tak blisko sygnalizatora, że nie może być zatrzymany
przed nim bez gw🤬townego hamowania;
sygnał ten oznacza jednocześnie, że za chwilę
zapali się sygnał czerwony
Poza tym 50km/h i kapkę gazu na zakręcie... ja p🤬le.
podpis użytkownika
Naczelny hejter sadolowego analfabety.Wybacz, że nie rozumiem problemów przeciętnego kierowcy, w końcu miesięcznie robię tyle kilometrów co przeciętny kierowca w ciągu rokuexx : Co Ty tu p🤬lisz człowieku?
Tak jak napisał lith, żółte światło nie zakazuje wjazdu na skrzyżowanie, trzeba jednak ZROBIĆ TO Z GŁOWĄ i zachować ostrożność.
Gość, jak napisał mój poprzednik - dał po hantlach i na pewno miał te 50 na budziku, chwilowe przyspieszenie i znalazłby się w dogodnej pozycji, by :
a) przejechać przez całe skrzyżowanie ;
b) przepuścić samochody z prawej strony i dopiero ruszyć.
K🤬A, ten gość nawet z hamowaniem miał jakieś 2 sekundy do zapalenia się czerwonego światła!
Wiesz co, przeciętnego kierowcy nie przeraża perspektywa dynamicznej jazdy. Przeraża natomiast brak wyobraźni i przestrzennej orientacji, której to, jak staram Ci się to wytlumaczyć, ten matoł z focusa nie miał.
I kto tu baranie, ma zdawać powtórnie prawko?
PS. Żeby nie było, powtarzam - nie pochwalam tego gościa, który w focusa przypieprzył. Ale rozumiem jego wk🤬 po fakcie, że trafiła mu się akurat tak niepewny kierowca auta z przodu.
podpis użytkownika
~Au sza la la la ~mam dwie lewe ręceDalej rozpisywać się nie zamierzam jeżeli dla ciebie wjazd na czerwonym na krzyżówkę to dobra decyzja... potem takie słoiki jadą do dużego miasta i człowiek się zastanawia czemu każde skrzyżowanie jest zaj🤬e.
podpis użytkownika
Naczelny hejter sadolowego analfabety.