Ja jebię, szkoda patrzeć na to, jak nawet niby inteligentnym ludziom z sadola europropaganda wyprała mózgi. "Dzięki UE kupiliśmy (...)", "dzięki dotacjom zbudowaliśmy (...)" i temu podobne p🤬lenie. Ilu z tak piszących pomyślało przez chwilę o tym, że wszystkie te pieniądze, które "dostajemy" nie biorą się znikąd, lecz pochodzą głównie od nas samych (z tą jedynie różnicą, ze pomniejszone o koszta utrzymania administracji i całego rządu ZSRE...)?.
To nie są nasze pieniążki, tylko pieniążki Niemiaszków, Angoli, Francuzów i innych płatników netto, którzy kupują sobie za nie:
1. Koniunkturę gospodarczą i popyt
2. Spokój społeczny i stabilną demokrację u nas, starganych przez komunizm.
Nic nie wiem, żeby to przez Unię hamowała gospodarka. Te amerykańskie banki, których spekulacje rozpętały światowy kryzys, to jest jakaś agenda UE?
tu masz racje. ale socjalizm nie zostanie juz zniesiony bez przewrotu, bo jest zwyczajnie zbyt latwy i dochodowy. ojcowie zalozyciele mieli swietny plan jak zapobiec zniewoleniu, ale ludzie i tak sie dali zrobic w c🤬ja i po kolei prawa byly im zabierane w imie nibybezpieczenstwa. teraz juz wolnosc ani konstytucja nie jest wazna liczy sie "dobro" i "bezpieczenstwo" dzieci i inne puste haselka. a spoleczenstwo jest tak wychowywane zeby nie bylo w stanie zrozumiec podstawowych pojec typu mechanizm przyczynowo-skutkowy i zeby mialo wpojone schematy myslowe odpowiednia propaganda
A do czego prowadzi twoje? Podaj mi swoje dane na PW zobaczymy czy w 4 oczy będziesz taki wygadany.P🤬LĘ niepodległość wśród ludzi takich jak ty i te twoje jałowe ujadanie, które nie prowadzi do niczego.
Zrozum, że ludzie twojego pokroju to dno i margines, któremu na odbicie się od tego dna nie pomoże nawet największa dotacja z unii.
Unia dała nam więcej niż te bandy pseudopatriotów ze swoimi poj🤬ymi poglądami, znaczkami "zakaz pedałowania", poprzekreślanymi sierpomłotami i c🤬ja wartym jojczeniem.
dla ciebie.