Juzwa napisał/a:
Pies do utylizacji, najlepiej w krematorium bez uśpienia. Fajnie by p🤬lony podskakiwał i skwierczał. Właścicielowi założyłbym sprawę o takie odszkodowanie, żeby się zesrał z rozpaczy.
Ja jestem szczerym zwolennikiem obowiązku ubezpieczenia psa/kota czy k🤬a co tam ludzie teraz mają i może sp🤬olić z domu nawet. Obowiązkowe OC i c🤬j. Przecież to będą grosze jakieś typu kilkadziesiąt zlotych rocznie max.
Podobnie uważam, że powinno sie mieć zezwolenie na psa poprzedzone kursem jakimś i egzaminem państwowym jak karta rowerowa czy coś.
Swoim psom zawsze ufam w 99%, nigdy w 100 bo to tylko zwierzę i instynkt w ułamku sekundy może zadziałać. Nie pozwalam obcym głaskać pomimo, że na 99% wiem, że będzie ok ale to tylko zwierzę.
I mówię to jako właściciel/pan od 30 lat psów ras uznawanych za niebezpieczne. Tak samo na szczura typu cziłała i tak samo na amstafa. Kurs, egzamin, licencja i ubezpieczenie OC i c🤬j. Nie stać cię? Nie chce ci się? No to tym bardziej na psa cię nie stać ani nie chce ci się poświęcić swojego czasu na naukę i wychowanie go.
Kocham psy, no może nie aż tak jak Halman który ciągle podkreśla, że ich nie r🤬a, ale bardziej cenię bezpieczeństwo i odpowiedzialność a właścicielom brakuje tych cech.