Wysłany:
2016-05-26, 20:55
, ID:
4578719
1
Zgłoś
Iguor, przez takie myślenie jak twoje właśnie mamy tak jak mamy w naszym pięknym Kraju. Zasady są bez sensu, dla innych, ja jestem mądrzejszy. Zaczyna się od wpieprzania z rowerem do tramwaju który nie jest do tego przeznaczony (a ten nie był, nie miał znaczka i koniec dyskusji), a potem:
- zaparkuje na miejscu dla niepełnosprawnych, przecież tyle miejsc, a żadnych niepełnosprawnych nie ma
- zaparkuje na wjeździe, przecież nie będzie mnie tylko minute, jak coś ktoś moment poczeka, nie umrze przecież (jak kierowca tego tramwaju, przecież mógł dać spokój)
- po co mam płacić podatki, przecież to złodziejstwo jest i źle wydawane, ja wydam lepiej
- nie widzę kosza na śmieci? zmęczę się przecież gdybym musiał nieść ten papierek, p🤬lnę go sobie tutaj gdzie stoję.
ITD. ITP.
Po to są zasady żeby się do nich stosować, bo ustalają je ludzie, może nie najmądrzejsi, ale jednak po coś one są. Przez takich wymac🤬jących szabelką buntowników i ćwierćinteligentów-filozofów mamy u nas taki burdel. Bo każdy zrobi jak chce, najlepiej po najmniejszej linii oporu.