podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splotJak to nie w zgodzie z Biblią? Wiesz, że w Biblii napisane jest "nie pozwolisz żyć czarownicy"? No i jak ma się to do "Nie zabijaj"? Albo "zabić wszystkich, bóg rozpozna swoich".
XX wiek - nortus.pinger.pl/m/1654518
Do tego jeszcze gdzieś czytałem, że wspierał finansowo Hitlera i Mussoliniego, ale oczywiście zaraz ktoś podważy niewygodne fakty.
Nje. To jest fakt, że co niektórzy księża za pomocą swych możliwości i statusu w kościele pomagali zbrodniarzom uciekać, no ale by za to winić cały kościół?
podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splotPrzeciez to nie katole ich zabili lol
Krucjaty i palenia na stosie nie maja NIC wspolnego z religia chrzescijanska, moze ktos robil to pod szyldem religii wmawiajac sobie i innym ludziom ze to sluszne ale to łamanie podstawowych zasad i 5 przykazania "Nie zabijaj" jesli ktos ma problem z interpretacja tak prostego przekazu jak "nie zabijaj", "nie krzywdz innych", "badz dobrym czlowiekiem" to jest imbecylem i jakakolwiek religie by nie wyznawal, bedzie wypaczona w jego wykonaniu.
@up
Ale krucjaty przewidywały przejęcie ziem zagarniętych przez Turków i oswobodzenie chrześcijan spod islamskiej władzy oraz odzyskanie Ziemi Świętej.
Podsumowując, inne religie są kilka wieków za katolikami, bo Ci dzisiaj nikogo za religię nie zabijają.
Jestem za zakazem wrzucania jakichkolwiek obrazków, kawałów czy artykułów o religii, bo mnie to już szczerze wk🤬ia.
A co do części obrazka o islamie, ktoś tu jest debilem, lub łatwowiernym idiotą tefałenu.
Podsumowując, inne religie są kilka wieków za katolikami, bo Ci dzisiaj nikogo za religię nie zabijają.