dadar123 napisał/a:
Biali sami są winni w RPA, tłukli bambusów, torturowali, zamykali w obozach koncentracyjnych. Teraz to tylko skutki choć przemoc dotyczy i białych Afrykanerów
Czy ty jesteś normalny? Czy myslisz, ze ten czlowiek jest winny bo jest biały? Obys k🤬a dostal kosę od bambusa i ciekawe czy będzie mu przeszkadzało ze ty nie nie niewolników, a aprthajduś be be... Skoro jesteś taki "sami winni" dlaczego nie napadasz i nie mordujesz Niemców, ruskich, ukraincow, czechow, Szwedów, Turków i kogo tam jeszcze się napierdzielalo w historii (przeciez mielismy z nimi na pienku, szwedzi potop, slask kiedys czeski, czesc dawnych terenow niemieckich, ruski nam czesc zabrali, etc etc.). Myślenie typowej tokarczuk... Chyba chcesz Nobla dostać a przy okazji mieć odarte kolana od polerownia lewych mieczy. Czlowieku zastanow się zanim cokolwiek napiszesz... Niemcy odpowiedzialne za wojnę nie żyją, rpa nie ma już bambusa na smyczy tylko morduje się białych i według ciebie ok... Poznałem chłopa z RPA i do rany przyłóż, starszy jegomość z żoną, ale w ich towarzystwie można było konie kraść i życzę wszystkim tyle radości życia i podejścia do niego co ta para miala. oby im się jak najlepiej i jak najdłużej żyło. Takie "zasługują na to co mają można mówić o każdym kto chce ubogacen kulturowych... A nie o tym co się dzieje w RPA bambusolandii... Obecnie prześladowanie białych jest takie ciotowate i modne ze tylko z pedałami mi się kojarzy. Przynajmniej lgbt najwięcej po pysku dostaje od swoich beżowych ziomków. Zresztą p🤬le nie miałem się udzielać i chyba czas na przerwę kolejna widze bo się nie da ujechać. Historie sie pamieta i nalezy znac, a nie nią zyć bo inaczej można cala ta planetę wyjebac w kosmos. Dlatego sebixy to barany, którzy sobie Polska walczącą wycieraja mordy, a rodaka na ulicy pobiją... Pedały nie doceniają co nasi przodkowie musieli przejść, aby mogli latac w tych tęczowych gatkach i tak mamy burdel...