Nie rozumiem po co w dzisiejszych czasach kraść telefon. Nawet jak jest jakiś droższy model to można go zdalnie zablokować / namierzać/ jak ktoś kupi kradziony to operatorzy po zgłoszeniu mogą blokować go jeśli zgłosimy numer IMEI i sprawdzać logowania do sieci. Pewnie IMEI da się jakoś zmienić, ale mimo wszystko - po co tyle zachodu. Telefon to teraz podręczny nadajnik-odbiornik śledzący użytkownika. Zabieranie go komuś ma tyle samo sensu co włamywanie się na komendę policji w celu kradzieży 100zł dyżurującemu policjantowi.
A może by tak przestać nosić j🤬y portfel i używać nfc w telefonie. Włączasz kiedy płacisz i wyłączasz. Mamy XXI wiek k🤬a
Nie rozumiem po co w dzisiejszych czasach kraść telefon. Nawet jak jest jakiś droższy model to można go zdalnie zablokować / namierzać/ jak ktoś kupi kradziony to operatorzy po zgłoszeniu mogą blokować go jeśli zgłosimy numer IMEI i sprawdzać logowania do sieci. Pewnie IMEI da się jakoś zmienić, ale mimo wszystko - po co tyle zachodu. Telefon to teraz podręczny nadajnik-odbiornik śledzący użytkownika. Zabieranie go komuś ma tyle samo sensu co włamywanie się na komendę policji w celu kradzieży 100zł dyżurującemu policjantowi.
A może by tak przestać nosić j🤬y portfel i używać nfc w telefonie. Włączasz kiedy płacisz i wyłączasz. Mamy XXI wiek k🤬a
Oczywiście jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Płacenie telefonem z NFC, kartą, blikiem itd. Ale jak mi powiedział jeden koleś od finansów, jak masz w kieszeni gotówkę to nikt ci jej zdalnie przez kliknięcie jednego klawisza nie zablokuje. O to pewnym ludziom chodziło by wyeliminować żywy pieniądz z obrotu i zastąpić go wirtualnym bo mogą w prosty sposób kontrolować wszystko.
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówkradzież na nfc czyli transakcję zbliżeniową?
Ogladalem 3x I myślę o h🤬j tu chodzi.. teraz juz wiem dlaczego zagladam na sadola. Piwko za spostrzezenie, 2 plecaki, wspolniczka, przytulanie sie do babci torebki. Cale szczęście ja mam portfel rfid protection, jeszcze lepsze prolekszyn, że gówno tam jest na tych kartach
Leszcze od rfid.
Tak się nie da sklonować karty. Nie było do tej pory nawet jednego przypadku kradzieży w taki sposób.
Doedukujcie się trochę pajace i zacznijcie czytać z3s albo niebezpiecznika.
Jesteście pajacami na których zarabia się pieniądze sprzedając wam gówno portfele rfid proof itd. Nawet mi Was nie szkoda.