grimHog, o k🤬a

no widzę, że trzeba wam jak małpom wszystko rozpisywać na części pierwsze. Owszem, Chiński wyngiel może i nie jest tak kaloryczny (choć szybki google mówi, że wcale nie jest gorszy), śląski węgiel jest nieporównywalnie droższy, szczególnie, że podobno dziś transport masowcami to kilka złotych za tonę. Porównywanie węgla... tego jeszcze nie było, bo nie ma płaskiej stawki na ten surowiec i każdy kraj kasuje wg własnego uznania. Wiem, że wam w przedszkolu pani mówiła, że węgiel to czarne złoto, ale niestety rozczaruję was, w odróżnieniu od złota, które ma najczęściej jedną i tą samą cenę na świecie (na próbę 999), cena węgla jest bardzo różna w zależności od kraju i ABSURDALNE jest porównywanie tylko jakości -_-
Teraz rozumisz?
elane, c'nie?
słit_dżizas, moje gniazdo? Moje gniazdo ma jeden z najpiękniejszych
herbów.
A to, że przykleili na obrazku herb śląska, który dziwnym trafem jest dziś herbem Dolnego Śląska to już nie moja wina, bo to nie ja ten obrazek robiłem czy ustalałem kto jaki herb dostanie.
I powiem jeszcze, że mało jaki Dolnoślązak czuje jakieś specjalne przywiązanie do Orła Piastów. W przedszkolu i szkole uczyli nas o herbie Wrocławia i nikt nie zawracał sobie głowy herbem DŚ. Ba! Dopiero w tym roku po raz pierwszy zobaczyłem flagę materiałową Dolnego śląska (w sklepie z flagami i gadżetami dla kibiców) i była to pewnie jedyna flaga w całym Wrocławiu, bo u nas wszyscy czują się polakami i nikt nie biega po ulicy ani nie wywiesza flagi województwa.
Nawet w urzędzie miejskim wisi flaga Wrocławia (kolory czerwony i żółty z herbem po środku). Nikogo we Wrocławiu nie interesuje flaga województwa i nie sądzę, żeby w innych Dolnośląskich miastach było jakoś inaczej