@derley1
Nauczcie się w końcu niedouczeni, omamieni przez telewizję ludzie jednej, podstawowej rzeczy.
Lewica, Lewactwo, Poglądy Liberalne - z podręcznikowej definicji oznaczają chęć zmian. Czyli zmiany w gospodarce, prawie, zachowaniu ludzi itp itd. Dla naszej gospodarki i prawa POTRZEBUJEMY polityki lewicowej.
Prawica - Poglądy KONSERWATYWNE. Czyli tak jak jest, to jest dobrze. Prawica jest nastawiona na socjal, czyli większe zasiłki dla nierobów, np. To by się przydało jeśli chodzi o peda... waginosceptyków, feministki itp.
I ch*j mnie obchodzi, że PiS czy PO nazywają się prawicą, a SLD lewicą. To jeden wielki miszmasz i ta sama ekipa trzymająca, wymieniająca się władzą.
Nie wiem czemu facet ma pretensje do ministra ?
Przecież to nie minister go oszukał, tylko firma, która wygrała przetarg.
Jak firma splajtowała, to i podwykonawcy dostają po kulach, taki jest biznes niestety.
Może to wina procedury przetargowej, że trzeba wybrać najtańszą ofertę, a potem firma nie dość, że nie najlepsza, to jeszcze się rozkracza finansowo, bo nie daje rady.
Ale jaki był by krzyk opozycji gdyby przetarg wygrała nie najtańsza, ale najlepsze firma, zjedli by ich żywcem.
Dla tego głównym kryterium przetargu powinno być solidność firmy, a nie najtańsza oferta.
Nie dochodziło by do takiej sytuacji.
Nie wiem czemu facet ma pretensje do ministra ?
Przecież to nie minister go oszukał, tylko firma, która wygrała przetarg.
Jak firma splajtowała, to i podwykonawcy dostają po kulach, taki jest biznes niestety.
Może to wina procedury przetargowej, że trzeba wybrać najtańszą ofertę, a potem firma nie dość, że nie najlepsza, to jeszcze się rozkracza finansowo, bo nie daje rady.
Ale jaki był by krzyk opozycji gdyby przetarg wygrała nie najtańsza, ale najlepsze firma, zjedli by ich żywcem.
Dla tego głównym kryterium przetargu powinno być solidność firmy, a nie najtańsza oferta.
Nie dochodziło by do takiej sytuacji.
Ja tylko czekam, aż w końcu jak Pan na filmie się przełamie i wybuchnie rewolucja na całą Polskę, wszyscy razem się złączą i up🤬lą ten rząd w p🤬du ... , do rządu powinni wybierać świeżo upieczonych studentów po studiach z ambicjami na lepsze życie, jest wiele programów pokazujących, że istnieją jeszcze w polsce ludzie, dla których ich ojczyzna nie jest obojętna...