Nie. Z 5% mo偶e jakie艣 poj臋cie ma, przy bardzo, bardzo optymistycznych za艂o偶eniach. I ta garstka potrafi膮cych strzela膰 staje naprzeciw wojska, kt贸re nie tylko potrafi strzela膰 ale jeszcze nie jest to "jakie艣 poj臋cie" a grupa profesjonalist贸w, wyposa偶onych w bro艅 znacznie lepsz膮 ni偶 ta dost臋pna nielegalnie. Wspieranych dodatkowo przez ci臋偶ki sprz臋t. Na serio, uwa偶asz 偶e 30 tysi臋cy kiboli ma jakie艣 szanse z powiedzmy 100 tysi臋czn膮, regularn膮 armi膮?
a jeszcze 偶o艂nierze, kt贸rzy nie zdezerteruj膮?
A za to to w pysk powiniene艣 dosta膰 od jakiego艣 偶o艂nierza, to mo偶e i rozumu ci to troch臋 nabije... Wm贸wi艂 sobie kibol, 偶e jest jedynym patriot膮, wszyscy uciekn膮 tylko on i jemu podobni z garstk膮 innych, kt贸rych sumienie ruszy艂o pozostan膮![]()
Pomijam ju偶 g贸wniarskie (wy na serio po 20-stce jeste艣cie?!) podej艣cie, 偶e nie liczy si臋 sprz臋t, wyszkolenie, dyscyplina tylko wygramy bo.... bo tak a kto twierdzi inaczej to c馃がj i 艣mierdz膮cy lewakK馃がa, mam nadziej臋, 偶e 偶aden matury nie ma. Bo je艣li tacy ludzie ju偶 j膮 dostaj膮 to ministerstwo dopi臋艂o swego w produkcji debili.
I jeszcze k馃がa husaria p馃がlona... Banda tch贸rzy co si臋 za patriot贸w uwa偶a.....
Prawdziwi patrioci b臋d膮 siedzie膰 w domu i wychowywa膰 dzieci na Polak贸w wbrew temu co zaborca b臋dzie robi艂. Prawdziwi patrioci nie dadz膮 si臋 pozabija膰 w imi臋 bzdurnych przekona艅 a b臋d膮 偶y膰 aby Nar贸d Polski trwa艂! Jak za zabor贸w! Z nadziej膮, 偶e nadarzy si臋 okazja aby si臋 wyzwoli膰! Umrze膰 to byle debil potrafi. Ale wasza 艣mier膰 nie da nic! I plujcie, krzyczcie, tupcie n贸偶kami ale to s膮 fakty. Tak by艂o, jest i b臋dzie i to nie tylko w Polsce ale na ca艂ym 艣wiecie.
Czyli lepiej niech Polacy umieraj膮?!
No brawo, genialne podej艣cie.... Niech patrioci wymr膮 a reszta niech narodowo艣膰 zmienia. Genialna zagrywka!
Za to ja jestem pewny, 偶e zbieranina ludzi nie ma szans z regularn膮 armi膮. A skoro twierdzisz, 偶e wojsko zdezerteruje to na nic innego liczy膰 nie mo偶na.
Zale偶y jak b臋dzie liczbowo to wygl膮da膰 i jakie taktyki obie strony obior膮. Nie twierdz臋, 偶e ca艂e wojsko, ale jaka艣 cz臋艣膰 na pewno.
Jedyna taktyka, kt贸ra nie jest skazana na pora偶k臋 to siedzenie po lasach w ma艂ych grupkach i dzia艂ania partyzanckie. Zrozum, 偶e cz艂owiek bez szkolenia wojskowego i z gorszym sprz臋tem ma znacznie ni偶sz膮 warto艣膰 bojow膮 od 偶o艂nierza. To ju偶 nie s膮 te chore czasy kiedy armie stawa艂y naprzeciwko siebie, oddawa艂y tyle salw ile si臋 da a p贸藕niej walczy艂y na bagnety. W艣r贸d wojskowych 2-3 bomby potrafi膮 zasia膰 pop艂och a co dopiero w艣r贸d cywili. No i zabijanie: to na prawd臋 nie jest 艂atwe o ile kto艣 nie jest chorym cz艂owiekiem. Wielu 偶o艂nierzy ko艅czy na pasku od spodni po pierwszym zab贸jstwie. Mimo profesjonalnego wsparcia psycholog贸w oraz przygotowania do takich dzia艂a艅 podczas szkolenia. S膮dzisz, 偶e cywil to, 偶e zabi艂 niewinnego cz艂owieka zniesie? Ilo艣膰 wojska i taktyka to tylko dwie kwestie. Dlatego kibole jako ostatnia nadzieja narodu budz膮 we mnie pusty 艣miech.