Owszem, drakońskie kary odstraszały ale gdyby Polacy naprawdę byli takim odważnym narodem to przeciw Niemcom powstałyby miliony. Tak się nie stało, czemu?
Właściwie ty uważasz że co powinni zrobić ? Miliony cywili, bez broni, bez przeszkolenia miały pójść z gołymi rękami na niemiecką armię ?
Ty k🤬a poważny jesteś ?
a ty myślisz że czym by polacy walczyli... patykami na wojnie? Polska za późno zabrała się za inwestowanie w wojsko i zwyczajnie nie zdążyliśmy ze zbrojeniem, za bardzo wierzyliśmy tez w umowe z zachodem która zostala niedotrzymana no i na koniec nóż w plecy twojego czerwonego uwielbianego wodza.
P🤬lenie takie ze Polacy nie byli odważnym narodem, za to reszta europy była tak waleczna i honorowa że nic tylko im pomniki stawiać.
Porównywanie okupacji niemieckiej na ziemiach Polski do noszenia maseczek... jap🤬le chyba mi juz wystarczy dyskusji z tobą.![]()
Nic nie powinni zrobić bo nic się nie dało zrobić. Ale wk🤬iają mnie te wszystkie niedojrzałe narodowe zjeby paradujące w koszulkach z orłem czy kotwicą, mocni w gębie i za klawiaturą. Bo zakłamują historię powtarzając mity o bohaterskim narodzie polskim, który w całości konspirował, walczył z okupantem i ratował Żydów, a oburzają się jak ktoś przypomni ilu takich było naprawdę. A powiedz jeszcze, że jacyś Polacy Żydów mordowali to od razu będziesz zdrajcą narodu i żydowskim sługusem.
Każdy Polak powinien pogodzić się z faktem, że nie jesteśmy narodem urodzonych bohaterów i że są wśród nas kanalie. Ale najwięcej jest tych posłusznych.
W Islandii?