@Abraxus
wp🤬lasz wszystkich do jednego wora. Pizza czy z ogórkiem czy z ananasem to jest abstrakcja i tyle. We Włoszech by patrzyli jak na debila jakbyś taką pizzę próbował zamówić. Natomiast co kto sobie robi to teoretycznie jego sprawa. Gusta guścikami kmiocie.
Nie wspominając, że taka szama np. na wyspach sklepowa i nie tylko (pieczywo, mięso, warzywa) to jest 5x gorszy syf od tego co występuje w Polsce. Dla samego porównania weź p🤬lony czosnek, którego dwa/trzy ząbki wystarczą na dużą miskę sosu czosnkowego, a na wyspach musisz doj🤬 z dwie główki.
Schab, szynka, drób, wołowina to wszystko jest jakościowo dużo gorsze. Sami angole to potwierdzają, a Ci którzy byli w polsce zachwalali polską kuchnię, jej jakość i różnorodność. Szok nad tym ile fajnych potraw z ziemniaków można zrobić, jakie proste schabowe są zajebiste, zapiekanki domowe, cukinie nadziewane mięsem mielonym, bigos, zupy (nad nimi z pracy angolka to dwa tygodnie się spuszczała jakie to nie są zajebiste, jakby domowego rosołu przynieść to laskę by zrobiła pewnie) i setki innych dobrych potraw, które stołują na stołach zwłaszcza weselnych często
Jak widzę taką p🤬dę co szkaluje naszą domową wieloletnią i wielopokoleniową kuchnię z tradycją to mam ochotę mu wyp🤬olić jaja przy samych uszach by kurestwo nie rozmnażało się.
Ale nie, bo wp🤬lałem jakieś fancy gówno c🤬j wie gdzie to jestem znawco i polska nie ma gustu ani smaku.