podpis użytkownika
Dulce et decorum est pro patria mori.A gdzie ćwiczenie gw🤬tów na Chorwatkach? I ćwiczenie mordowania cywilów? To chyba nie Serbowie na filmie
![]()
Chorwaci też zresztą swoje za uszami mają...
I nie - nie jestę ekspertę... Po prostu byłem tam, zbierałem materiały i napisałem na ten temat pracę dyplomową![]()
Ja jutro bronię doktorat właśnie z tematu wojen po rozpadzie JugosławiiUczelnia mi nawet sponsorowała urlop... To znaczy wyjazd naukowy do Chorwacji.
Obie strony są siebie warte, a usprawiedliwianie serbskich zbrodni zemstą za działania ustaszy to głupota. Równie głupie jest usprawiedliwianie przez niektórych chorwackiej operacji "Oluja".
A co do ogromu zbrodni to obie strony są siebie warte. Dzisiaj nie wypomina się nic Chorwatom, co głównie zasługą jest amerykańskiej agencji PR zatrudnionej przez Chorwatów, głównym jej reprezentantem w tamtym czasie był bodajże Ruder Finn.
Pompki, bieganie, czołganie, przysiady... Nooooo k🤬a prawdziwa rzeźnia. Aaa bym zapomniał, panowie troszkę pokrzyczeli, żeby straszniej było. No po c🤬ju fest testują kondycję psychofizyczną rekrutów. Mi to bardziej na zabawę w wojsko wygląda aniżeli szkolenie.
W której minucie według ciebie używają ostrej amunicji?jak i wbijające się parę cm od ciebie w ziemie kule z kałasza
podpis użytkownika
"W Polsce są zazwyczaj dwa wyjścia z sytuacji: normalne i nadprzyrodzone. Normalne jest takie, że z nieba schodzą zastępy aniołów i robią za nas. A nadprzyrodzone - kiedy sami weźmiemy się do roboty."