Tzn, wiecie co... Sam fakt że ktoś ma zdjęcie w kipie nie oznacza że jest Żydem, jak się idziesz modlić z Żydami lub uczestniczyć nawet w jakiś taki bierny sposób w ich uroczystościach o charakterze religijnym- zakładasz jarmułkę grzecznościowo.
Sam pewnie mam kilka przynajmniej takich zdjęć a Żydem nie jestem.....
Więc bym uważał na wyciąganie pochopnych wniosków.
tzn wiesz co..... polecam być czerpać info z wielu źródeł, bo prawda jest po środku![]()
![]()
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dodam też, że obecnośc Kaczyńskiego w kościele jest po pierwsze manifestacją identyfikowania sięz pewnymi wartościami, a nie jedynie zagrywką pod publiczkę![]()
podpis użytkownika
Toruńpodpis użytkownika
Ponieważ Niewidzialny Różowy Jednorożec jest niewidzialny, nie można dowieść, że nie istnieje.Poprzepraszajmy jeszcze trochę za Jedwabne, bo mało.
Jak taki szacunek okazują obrzędom to czemu nie pop🤬lają w turbanach jak widzą się z arabami, nie nakładają bambusowej słomki na k🤬sa jak widzą się z indianami albo nie każą swojej towarzyszce malować czerwonej kropki jak spotykają się z hindusami? Ja jakoś nigdy nie widziałem żyda który respektuje Jezusa na krzyżu więc ich religii też nie ma podstaw by szanować i jarmułki przywdziewać.
@kawagawa a propos grzeczności: o zakładaniu jarmułek mam takie samo zdanie jak Donnie o tradycji zdejmowania butów
![]()
Po c🤬j oni to gówno na głowę wkładają?
Smierdzisz PoPiSem na odległość...
Sam jestem ciekawy, ile w tym propagandy a ile nie.
spójrzcie na to:
Jarosław Kaczyński - Kalkstein
Aleksander Kwaśniewski – Izaak Stoltzman
Jacek Kuroń – Icek Kordblum
Bronisław Geremek – Berele Lewartow
Włodzimierz Cimoszewicz – Dawid Goldstein
Janusz Korwin-Mikke – Ozjasz Goldberg
[...]
I co wy na to?