PiS to partia narodowo-socjalistyczna. Są skrajną prawicą, mają głęboko komunistyczny program. To nie przypadek że zarówno NSDAP jak i Sajuz mieli w nazwie socjalizm.Lewaki, prawaki....ta terminologia to tylko narzędzia do dzielenia ludzi obecnie. Pis zaczynał jako niby całkiem skrajna prawica a jaki lewo socjalistyczny się zrobił na koniec...
Powiedz mi proszę choć jedną zaletę nacjonalizmu? Sorry ale w każdej sytuacji nacjonalizm jest skrajną głupotą, podobnie jak religia. Jedno i drugie preferuje pomaganie sk🤬ielom przeciw porządnym ludziom z nieracjonalnych powodów. Np. jako Polska pod Wiedniem pomogliśmy Austrii (wówczas nasz największy wróg) przeciw Turcji (która walczyła z paroma muzułmańskimi krajami które stanowiły dla nas zagrożenie) — ciężej o bardziej głupią decyzję w polityce międzynarodowej. Podobnie, ja nie czuję żadnej więzi z Sebą spod monopolowego: ów "rodak" może mnie opluć/okraść/pobić, a są ludzie nawet z Chin z którymi współpracuję i których cenię. To nawet nie sprawa klas społecznych: operator śmieciarki może i nie jest dobrym partnerem do rozmowy, ale robi pożyteczną dla mnie robotę, tak więc warto mi być uprzejmą dobrym słowem czy nie wyrzucając śmieci nie tam gdzie trzeba.Jest moment, gdzie nacjonalizm jest zły, jest gdy jest niezbędny. Obecnie jest niezbędny.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.PiS to partia . Są skrajną prawicą, mają głęboko komunistyczny program. To nie przypadek że zarówno NSDAP jak i Sajuz mieli w nazwie socjalizm.
Powiedz mi proszę choć jedną zaletę nacjonalizmu? Sorry ale w każdej sytuacji nacjonalizm jest skrajną głupotą, podobnie jak religia. Jedno i drugie preferuje pomaganie sk🤬ielom przeciw porządnym ludziom z nieracjonalnych powodów. Np. jako Polska pod Wiedniem pomogliśmy Austrii (wówczas nasz największy wróg) przeciw Turcji (która walczyła z paroma muzułmańskimi krajami które stanowiły dla nas zagrożenie) — ciężej o bardziej głupią decyzję w polityce międzynarodowej. Podobnie, ja nie czuję żadnej więzi z Sebą spod monopolowego: ów "rodak" może mnie opluć/okraść/pobić, a są ludzie nawet z Chin z którymi współpracuję i których cenię. To nawet nie sprawa klas społecznych: operator śmieciarki może i nie jest dobrym partnerem do rozmowy, ale robi pożyteczną dla mnie robotę, tak więc warto mi być uprzejmą dobrym słowem czy nie wyrzucając śmieci nie tam gdzie trzeba.
Narodowość nie ma związku z tym kto jest porządny kto nie.
Np. nabijamy się tutaj z "inżynierów i lekarzy" z Afryki. Ja też nienawidzę sk🤬ieli robiących chimpouty w Berlinie czy Paryżu, ale czarny lekarz? Dawać go, są duże szanse że będzie lepszy niż rodzimy konował. Mieliśmy np. sporą grupę sierot z Wietnamu których w czasie wojny z Chameryką wywieziono do "bratnich narodów"; z powodów politycznych dano im szansę pójścia do dobrych szkół. I ci lekarze (niestety niedawno odeszli na emerytury) byli jednymi z lepszych.
PiS to partia narodowo-socjalistyczna. Są skrajną prawicą, mają głęboko komunistyczny program. To nie przypadek że zarówno NSDAP jak i Sajuz mieli w nazwie socjalizm.
Narodowość nie ma żadnego związku z tym kto jest porządny kto nie.
Pis zaczynał jako niby całkiem skrajna prawica a jaki lewo socjalistyczny się zrobił na koniec...
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Po pierwsze zakładam że mówiąc o "Ruskich" masz na myśli nie prawdziwych mieszkańców Rusi (czyli Ukrainy), ale kacapów.Taak? O Ruskich też tak napiszesz?
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.PiS to partia . Są skrajną prawicą, mają głęboko komunistyczny program.