MidasPL napisał/a:
@eterhal
Bo to tylko zwierzęta
. Sam pewnie kurczaka wp🤬lasz na obiad a tutaj spina.
Ależ mnie rozp🤬ala taki argument

Ty też jesteś tylko zwierzęciem debilu. Co cię niby wyróżnia od takiego szopa? Czuje takie ból? Ma takie uczucia? To powinno być traktowane podobnie jak życie ludzkie. Szczególnie, że to ssak. Trochę głupszy od nas, ale percepcją świata różni się niewiele. A kurczaki to zupełnie inna sprawa. One żyją tylko dzięki nam, są hodowane w konkretnym celu i umierają dla nas. To też nie jest fajne, ale jeść coś trzeba. Natomiast to jest dzikie zwierze, i jego tragedia powinna poruszać podobnie jak ludzka. A nie sobie k🤬a jeszcze półmózgi hece robią "bo to tylko zwierze". Spalę wam dom, a jak ktoś mnie zapyta "po co to zrobiłeś?" to powiem, że dla jaj, bo tam mieszkali tylko debile. Kto dał wam prawo stawiać na szali wartość jakiegokolwiek życia? Miałeś ty kiedyś psa? Prawdopodobnie nie, bo ewidentnie nie masz pojęcia jak takie zwierze widzi świat. Ono ginie naprawę. Przeżywa stratę bliskich, i czuje ból naprawdę, i serio nie wiem, dlaczego nie jesteście w stanie tego pojąć. Myślicie, że to już nic nie czuje, bo nie miało szczęścia urodzić się panem świata i galaktyki-człowiekiem? Dobrze by było, jakby kiedyś poważnie najechali nas kosmici, wyłapali tak myślących debili, i dla jaj sprawdzali wasze granice bólu. "Bo to tylko człowiek" powiedzą. Przyznasz im wtedy racje? Użyczysz ciała do eksperymentów? Założę się, że posrałbyś się ze strachu jak tylko by przyszli, ale jak komuś ból zadają, to pierwszy do zabawy. Tylko p🤬deczki próbują się dowartościować na zwierzętach.