Najpierw pojazd jadący z naprzeciwka przejeżdżając przez wzniesione przejście (co za kretyn to wymyślił?) go oślepił więc nie widział wchodzących ludzi, a potem może ten, który wykonywał manewr poza kadrem w lewym dolnym rogu, a który przemiótł reflektorami cała jezdnię? A może zwyczajnie k🤬a kichnął i zamknął oczy na sekundę? Mogę jeszcze wymyślić tuzin powodów, dla których mógł nie zauważyć pieszych. Pieszy na jezdni zawsze ma obowiązek zachować zasadę ograniczonego zaufania i zakładać, że kierowca z różnych powodów może go nie widzieć. Najlepiej nie pchać dupy przed pojazd jeśli nasze bezpieczeństwo zależy od tego czy on się zatrzyma czy nie. Albo samochód stoi albo jest na tyle daleko, że zdążymy przejść. Proste.
Obejrzałem film kilkukrotnie i mam wątpliwości.
Skomentowałeś kulturalnie więc i ja zripostuję podobnie.
Cytując: Kierujący pojazdem zbliżający się do miejsca oznaczonego znakiem D-6 jest obowiązany zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszych znajdujących się w tych miejscach lub na nie wchodzących.
Zmniejszył? Nie.
Naraził? Tak.
Fakty. Nie ma co z nimi dyskutować.
Możemy dywagować czy oślepiony, zamyślony, chory itd. itp. Nie znasz przepisów, jesteś ignorantem, myślisz że droga należy do ciebie? Wtedy wniosek że jesteś słabym kierowcą i nie powinieneś wsiadać za kółko.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Obejrzałem film kilkukrotnie i mam wątpliwości.
Skomentowałeś kulturalnie więc i ja zripostuję podobnie.
Cytując: Kierujący pojazdem zbliżający się do miejsca oznaczonego znakiem D-6 jest obowiązany zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszych znajdujących się w tych miejscach lub na nie wchodzących.
Zmniejszył? Nie.
Naraził? Tak.
Fakty. Nie ma co z nimi dyskutować.
Możemy dywagować czy oślepiony, zamyślony, chory itd. itp. Nie znasz przepisów, jesteś ignorantem, myślisz że droga należy do ciebie? Wtedy wniosek że jesteś słabym kierowcą i nie powinieneś wsiadać za kółko.
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówTy tak na serio czy zwyczajnie głupi jesteś?
Praktycznie w całej Unii (gdzie o dziwo rządzą Twoi ulubieńcy lewacy) piesi mają pierwszeństwo na przejściu; w niektórych krajach (tak słusznie się domyślasz że rządzonych przez lewaków) możesz dostać mandat za przejechanie przez pasy jeśli w ich bezpośredniej bliskości znajdowali się piesi.
Ty tak na serio czy zwyczajnie głupi jesteś?
Praktycznie w całej Unii (gdzie o dziwo rządzą Twoi ulubieńcy lewacy) piesi mają pierwszeństwo na przejściu; w niektórych krajach (tak słusznie się domyślasz że rządzonych przez lewaków) możesz dostać mandat za przejechanie przez pasy jeśli w ich bezpośredniej bliskości znajdowali się piesi.
A ja tam jestem w sumie zadowolony z tego przepisu. Jako kierowca i tak uważałem na przejściach, czy nie trafia się jakiś samobójca, teraz przynajmniej mniej ludzi za mną trąbi jak przed przejściem (koło którego są ludzie) zwalniam. A jako pieszy - łatwiej mi przejść, bo jednak częściej się trafia ktoś, kto mnie przepuści (oczywiście nie wchodzę w ciemno na pasy - jakoś nie lubię grać w rosyjską ruletkę).
Ten przepis ma włączyć myślenie kierowcom zmuszając ich do zwracania uwagi na przejścia dla pieszych, bo debile są wszędzie nieważne czym się poruszają. Zobacz na statystki, które jednoznacznie określają, że ten przepis zmniejszył ilość wypadków na przejściach dla pieszych. Zresztą tak jest w całej Europie, a jak się nie podoba to wyp🤬alaj na wschód. Kasa z mandatów idzie na fundusz drogowy, a nie do kieszeni polityków jak np. marża z Orlenu. Ps j🤬 pis
Ten przepis ma włączyć myślenie kierowcom zmuszając ich do zwracania uwagi na przejścia dla pieszych, bo debile są wszędzie nieważne czym się poruszają. Zobacz na statystki, które jednoznacznie określają, że ten przepis zmniejszył ilość wypadków na przejściach dla pieszych. Zresztą tak jest w całej Europie, a jak się nie podoba to wyp🤬alaj na wschód. Kasa z mandatów idzie na fundusz drogowy, a nie do kieszeni polityków jak np. marża z Orlenu. Ps j🤬 pis
lubie zwierzeta, posiadam, ale to nie zmienia faktu ze ten kundel rownie glupi jak i wlasciciele - jak sie przyjzec to dokladnie widac ze pies ciagnie i wyrywa do przodu.
podpis użytkownika
Zastrzegam sobie prawo do obrażania idiotow.Mogą podziękować kaczorowi i jego zajebistemu pomysłowi, że pieszy ma pierwszeństwo. Zawsze k🤬a powtarzam, że ten przepis pieszym nie pomoże, ponieważ wyłącza im myślenie. Pomoże natomiast państwu, bo kasa z mandatów zasili budżet