Ty tak na serio czy zwyczajnie głupi jesteś?
Praktycznie w całej Unii (gdzie o dziwo rządzą Twoi ulubieńcy lewacy) piesi mają pierwszeństwo na przejściu; w niektórych krajach (tak słusznie się domyślasz że rządzonych przez lewaków) możesz dostać mandat za przejechanie przez pasy jeśli w ich bezpośredniej bliskości znajdowali się piesi.
Mogą podziękować kaczorowi i jego zajebistemu pomysłowi, że pieszy ma pierwszeństwo. Zawsze k🤬a powtarzam, że ten przepis pieszym nie pomoże, ponieważ wyłącza im myślenie. Pomoże natomiast państwu, bo kasa z mandatów zasili budżet
Praktycznie w całej Unii (gdzie o dziwo rządzą Twoi ulubieńcy lewacy) piesi mają pierwszeństwo na przejściu; w niektórych krajach (tak słusznie się domyślasz że rządzonych przez lewaków) możesz dostać mandat za przejechanie przez pasy jeśli w ich bezpośredniej bliskości znajdowali się piesi.
A ja tam jestem w sumie zadowolony z tego przepisu. Jako kierowca i tak uważałem na przejściach, czy nie trafia się jakiś samobójca, teraz przynajmniej mniej ludzi za mną trąbi jak przed przejściem (koło którego są ludzie) zwalniam. A jako pieszy - łatwiej mi przejść, bo jednak częściej się trafia ktoś, kto mnie przepuści (oczywiście nie wchodzę w ciemno na pasy - jakoś nie lubię grać w rosyjską ruletkę).
No tylko, że w tym przypadku nie winiłbym pieszych - widzieli, że gość jedzie dość wolno, a oni byli w połowie przejścia, które było elegancko oświetlone. Ich wina - i za to mogą sobie pluć w brodę - że do końca nie obserwowali tego samochodu. To ta sierota, która prowadziła pojazd powinna mieć zabrane dożywotnio uprawnienia, opłacać leczenie i ewentualną rehabilitację poszkodowanych, a także wypłacić odszkodowanie za śmierć zwierzaka. Tu zmiany w kodeksie nie mają nic do rzeczy moim zdaniem.
Mogą podziękować kaczorowi i jego zajebistemu pomysłowi, że pieszy ma pierwszeństwo. Zawsze k🤬a powtarzam, że ten przepis pieszym nie pomoże, ponieważ wyłącza im myślenie. Pomoże natomiast państwu, bo kasa z mandatów zasili budżet
Ty, k🤬a, ślepy jesteś?
Kierowca miał w cholerę czasu by się zatrzymać. Nie wiem czy to staruszek, kobieta, czy ignorant, ale ewidentnie wina ćwoka za kierownicą.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Mogą podziękować kaczorowi i jego zajebistemu pomysłowi, że pieszy ma pierwszeństwo. Zawsze k🤬a powtarzam, że ten przepis pieszym nie pomoże, ponieważ wyłącza im myślenie. Pomoże natomiast państwu, bo kasa z mandatów zasili budżet