Babosz napisał/a:
Jesteś przykladem tego jak media skutecznie piorą mózg i przykladem tego jak media mogą najwiekszą głupotę wmówić wiekszosci spoleczeństwa.
Gdy mówię, że jeden glos nie ma znaczenia, to od razu rozmowca w necie odpowiada mi tekstem z telewizorka "a gdyby tak 10mln pomyślało"
Czy ty myslisz że jak ty nie pójdziesz na wybory to 10mln ludzi też z tego powodu nie pójdzie?!
A ile jest warte 1 złoty? Gdy ktoś ci powie że 1 zł to mało i wyrzuci do rzeki, to odpowiesz mu "a gdybyś tak wyrzucił 10 mln razy 1 złoty?"
Ale k🤬a nie wyrzuciłem 10 mln razy 1 złoty, tylko raz.
I nie idąc na wybory nie spowodowalem, że 10mln osób też nie poszło.
To co ci powyżej wyjasniłem, to tłumaczenie dla osmiolatka. Fakt że tego nie ogarniasz, to potęga mediów, ktore tak ci od lat klisze wbijają do głów, że powtarzasz bezmyslnie te frazesy w stylu "a gdyby tak 10mln ludzi pomyslało"
A co do antysystemowości pisu. PiS jest z pewnoscią najbardziej antysystemowe sposrod wszystkich ugrupowań w sejmie. Czy jest mocno antysystemowe? Nie. Ale pozostale ugrupowania nie są wcale antysystemowe, w tym konfederacja. (Antysystemowosc jest dobra w pewnych aspektach, w samej antysystemowosci jako takiej nie ma wartosci)
A jezeli dla ciebie tematem są takie zastepcze wrzuty i pierdołki jak zamykanie lasów, to trudno mi to w ogóle komentować. Jeszcze brakuje żebyś do kompletu dorzucił mordercze depopulacyjne szczepionki.
PiS został obalony przez polaczone sily Lewicy i Konfederacji. Ale PiS sam siebie w duzym stopniu obalił, bo nie potrafił się zreformować, nie potrafił wysłać w porę starego dziada Kaczynskiego na emeryturę i odrzucić takie glupie pomysly jak aborcja. Nade wszystko nie potrafił wykorzystać tvp, z ktorej powinien zrobic sprawne narzedzie propagandy prawicowej i konserwatywnej, a jedyne co pisowcy zrobili z tvp to kabaret kurskiego, ktory sam ich osmieszał.
Dzieki temu tvn i Michniki miały ułatwione zadanie.
A i jeszcze Zielony Ład. Nie chce mi się już rozwijać wątku. Powiem krótko. Jesteśmy w Unii i nie działa ona tak, że możesz sobie nie przyjmować i niepodpisywać tego co Unia tworzy.
Ani Orban ani Fico ani nikt inny nie odrzucił ZielonegonŁadu. Ponadto gdyby nie pisowcy to Zielony Ład wszedłby w restrykcyjniejszych formach.
Prawo veta jest tak skonstruowane w Unii że kraj ktory je stosuje traci. Najlepszym dowodem na to jest to, że w Unii nikt z niego nie korzysta, łacznie z Orbanem. A już zwlaszcza Zielonego Ladu nie oplacałoby sie nam verować. Veto to są koszty w postaci zawezenia zdolnosci budowania koalicji i utraty na innych polach korzystnych zapisów. Temat bardzo skomplikowany. Twoj dwukomorkowy umysl widzący swiat na czarno-bialo - i wierzacy w bajki w Konfederacji, że Polska jest taką potęgą w Europie, że może zawetować na całą Unię Zielony Ład - nie ogarnie tego
Wiesz, wrzuciłem kiedyś 1 euro do fontanny di Trevi. 1 euro czyli praktycznie nic. A wiesz że są ludzie którzy mają wyroki bo odlawiali stamtąd pieniądze? Xd a teraz jest tam mnóstwo kamer i strażników? Xd to tyle jeśli chodzi o twoją rzekę i złotówkę