Ale zabijanie człowieka przed urodzeniem, bo matka to k🤬a i go nie chce, to tutaj tylko sk🤬ysyn stanie po stronie matki. Każdy prawy człowiek musi stanąć w obronie nienarodzonego człowieka, bo to jest właśnie humanizm.
Pokaż, w którym miejscu napisałem ze jestem zwolennikiem czerwonego sztandaru, to Ci umyję nogi i wypiję wodę.
Zastanawia mnie Twoja niczym nieuzasadniona agresja w moim kierunku i wylewanie od razu potoków szamba - zapraszam do dyskusji na argumenty, jeśli potrafisz
"Humanizm (z łac. humanus 'ludzki' i gr. ismos 'wiedza, nauka') – nurt filozoficzny lub światopogląd oparty na racjonalnym myśleniu, który wyraża się troską o potrzeby, szczęście, godność i swobodny rozwój człowieka w jego środowiskach: społecznym i naturalnym. Humanizm stawia człowieka w roli gospodarza (w sensie eksploatacji ale także ochrony) środowiska naturalnego, świadomy że człowiek jest jednocześnie elementem ekosystemu Ziemi. Szczególne prawa i obowiązki człowieka wynikają wyłącznie z faktu, że jest on jedyną istotą na Ziemi, która posiada naukę i technologię. Humanizm wyklucza egoizm (indywidualny, państwowy, międzypokoleniowy itd.) i postuluje braterstwo i solidarność." Wikipedia.
To jest humanizm i nie widzę tu nic o nienarodzonych dzieciach, jedynie wzmiankę o egoizmie.Istotniejsze jest pierwsze zdanie, mówiące o podstawach humanizmu. Natomiast nazywanie przez ciebie (celowo małą literą) kobiety, chcącej usunąć płód z różnych przyczyn (najczęściej losowych) k🤬ą i ludzi je popierających sk🤬ysynami świadczy jedynie o twojej małości. Kobiety nie dokonują aborcji, bo tak. Pozostaje po tym uraz psychiczny. Zresztą komu ja to próbuje wytłumaczyć. Pewnie jesteś typowym Januszem nap🤬lającym co niedziela do kościoła, a w tygodniu nap🤬lającym żonę w imię swojego boga.
Thanks for not aborting me!
Czyli przeważająca większość użytkowników Sadistica jest zwolennikiem PiS’u... Więc pobawię się w Nostradamusa i powiem Wam co będzie w Polsce Anno Domini 2030:
- kraj poza Unią Europejską z lecącym na pysk PKB, marginalnym eksportem (poza dobrami nieprzetworzonymi typu ziemniaki, jabłka czy pszenica)
- kilkunastoprocentowa roczna stopa inflacji
- praktyczna teokracja z Rydzykiem jako ajatollahem
- 5% budżetu na cele kultu religijnego
- obowiązkowa religia na każdym etapie edukacji
- calkowity zakaz aborcji, antykoncepcji i edukacji seksualnej
- brak jakichkolwiek praw dla gejów, może nawet penalizacja odmienności seksualnych
- brak wolnej prasy, wszechobecna propaganda w stylu TVP Kurskiego
- sady w 100% uzależnione od partii rządzącej, brak możliwości uczciwego procesu
- fałszerstwa wyborów co 4 lata w stylu białoruskim
- wielogodzinne korki na granicach do Unii
- Euro i Dolar po 25 zł, średnie pensje w wysokości 300-400 dolarów
- pauperyzacja społeczeństwa i rozkradanie majątku narodowego przez rządzącą elitę jak w Afryce
Mam nadzieję że będziecie się świetnie odnajdywać w nowej rzeczywistości
Jeśli myślisz, że agresja jest wobec ciebie, to naprawdę jesteś debilem. Moja pogarda jest wobec wszelkiej głupoty tego świata, wobec ścierwa z Brazylii, USA czy Polski. Każdy tępak to dla mnie ścierwo. Zatem nie bierz personalnie tego co napisałem, czuj się jednym spośród miliardów.
P.S.: Zacytowany fragment poprawiłem chwilę po opublikowaniu, bo w trakcie redagowania pociąłem zbytnio i przestało pasować.
"Ale dla tępaków wrogich pisowcom każdy, kto nie z nimi to faszysta czy też pisowiec." To zmienia nieco postać rzeczy.
Tylko debil może nie widzieć człowieka w nienarodzonym człowieku. Nauka jest jednoznaczna. Człowiek powstaje w momencie zapłodnienia. Oczywiście nauka także potwierdza, że w drodze wielu czynników zewnętrznych człowiek tuż po zapłodnieniu ma dużą szansę nie dotrwać do następnego okresu kobiety. Ale to jednak człowiek. I dlatego i przez to uważam lewackie sp🤬oliny proaborcyjne za ścierwo, bo oni negują naukę, dla nich człowiek zaczyna sięod jakiejś umownej granicy, bo muszą przed sobą samym zrelatywizować fakt, że są za morderstwem. P🤬lone ścierwo pozbawione podstaw wiedzy ze szkoły podstawowej klasy piątej.
1) Było się nie r🤬ać albo było się zabezpieczyć.
2) Od c🤬ja ludzi chce mieć dziecko, ale nie może, niechciana ciąża to idealny moment aby ofiarować życie komuś, kogo na nie stać i jego pragnie.
3) Moralność lewaków jest zezwierzęcona, to nie są humaniści, to wrogowie humanizmu, sp🤬oliny żyjące wbrew zdrowemu rozsądkowi, wbrew racjonalizmowi, wbrew trosce o innych, którzy swą ciężką pracą robią co mogą aby mieć lepiej od innych.
Kto ich popiera jest 100%-wym debilem, bo nikt mądry nie może popierać ideologii marksistowskich, które są w wielu aspektach przeciwieństwem humanizmu.
Nadal odkręcasz kota ogonem. I nadal uważam, że jesteś mocno ograniczony. Co na przykład ze zgw🤬conymi kobietami? Też mają rodzić? Część pewnie to zrobi, ale same podejmą taką decyzję. To samo dotyczy dzieci z wadami rozwojowymi, które są tylko obciążeniem (do końca życia) i wymagają więcej opieki i często środków niż dwójka, trójka zdrowych dzieci. Czysty rachunek ekonomiczny.
który wybierze los puszczalskiej i egoistycznej k🤬y ponad losem niewinnego człowieka.
No tak, bo przecież latwiej wyskrobac niż się zabezpieczyć... ręce opadają... sąsiad to chociaż wk🤬ic Cię może więc zawsze to jakiś powód... skoro już naginamy logikę... a dziecko czym zawiniło? Że "matka" czy "tata" najpierw r🤬ają się bez jakiegokolwiek zabezpieczenia, nawet nie pomyślą żeby nie spuszczac się w środku a dopiero później zauważają że może to nieść ze sobą konsekwencje w postaci ciąży?
A moim prawem jest zapi
I tu się pojawia inny problem, obrońcy życia zawzięcie go bronią od poczęcia do porodu. Ale jakie będzie to życie już macie głęboko w piździe. Naiwnie zakładając że "puszczalska egoistyczna k🤬a" odkryje w sobie matkę polkę.
Jaki stan umysłu OPie? Ci ludzie mają rację i bronią podstawowych wartości. W tym zacofanym przez chrześcijaństwo kraju trudno jednak te podstawowe wartości poznać. i choć zawsze jest zabójstwem na nienarodzonym dziecku to jest mniejszym złem niż zmuszanie do rodzenia. .
Incele zazwyczaj z seksem niewiele mają, więc możesz nie wiedzieć, że zabezpieczanie się nie zawsze zadziała. Polecam trochę edukacji seksualnej - ksiądz w zakrystii to nie edukacja seksualna.
Jakiś gamoń pisze ze pod budynkiem ministerstwa edukacji i wszyscy to łykają nikt nie sprawdzi - a sytuacja miała miejsce na Wilczej pod komisariatem.