Wyraźna antychrześcijańska pełna pychy postawa roszczeniowa . Nie zdziwiło by mnie takie pismo gdyby jakiś bezczelny fryzjer wywiesił to na drzwiach swego zakładu . (Ale cóż to za fachowiec co swego stanowiska pracy nie posprząta.)
Ksiądz podobnie jak ten fryzjer swoje owieczki strzyże w kościele i jest to jego stanowisko pracy ,gdzie powinien skutecznie indoktrynować słabych w wieże. Sam świecąc dobrym przykładem. . Naucza o Jezusie bosym skromnym i ubogim , o tym że żadna praca nie hańbi wkłada do łba frazesy o tym że praca uszlachetnia.
A sam zachowuje się jak Napoleon ale ten z "Folwarku zwierzęcego"
Dając do zrozumienia motłochowi że wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre są równiejsze
Jego ogłoszenie to niezbity dowód jego klęski jako duszpasterza. Bo nie ma nic złego w społecznym czynie pomocy sprzątania kościoła , ale tylko wtedy gdy jest to bezinteresowny akt pomocy stanowiący dowód na to że udało się ludziom wpoić piękna ideę chrześcijaństwa.
Zgodnie z którą nie dziwił by widok proboszcza pomagającego biedakowi pchać jego wózeczek ze złomem i makulaturą. ( Jezus zrobiłby to na pewno)
Tu wysyłajcie swoje opinie . Niech dostaną ostre zjoby bezczelne nieroby!
bagno.sds.pl/
podpis użytkownika
Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały
Kanał na Y.T "Km2bp"