BongMan napisał/a:
Zrób coś, proszę, dla swojego kraju - zrzeknij się obywatelstwa, boś niegodzien je posiadać. Też tak przez chwilę myślałem, ale w Holandii poznałem gościa, który mieszka tam od ponad 15 lat. W pracy nosił biało-czerwoną koszulkę z orłem i jebitnym napisem POLSKA, żeby każdy wiedział, skąd pochodzi. To jest postawa.
Weź je sobie i bądź z niego dumny i z całego serca Ci życzę, żeby Cie ta duma wykarmiła i zapewniła życie na poziomie
Żyjesz w państwie który ma tylko historię i dumę z pochodzenia. Cały świat się śmieje, bo nie ma tutaj nic - gospodarka jaka jest każdy widzi, armii nie ma już od upadku Układu Warszawskiego, polityka zagraniczna polega na uściskach dłoni i uśmiechach, Twój prezydent świętuje dzień flagi poklepując orła brodzącego w gównie, a cały rząd odstawia szopkę, którą później media ładnie oprawiają i pakują na witryny, żeby było ładnie i żeby ludzie żyli sobie w poczuciu świadomości, a ciągłe paradoksy i afery służą za element rubryki satyrycznej zagranicznych dzienników.
Przy tej mentalności ludzi i ciągłym zapatrzeniu w historię, naród jeszcze długo będzie tylko się puszył na swoim podwórku, ale jak uważasz. Żyj na zielonej wyspie, nie zwracaj uwagi na świat idący do przodu i ludzi, którzy wkładając w swoje życie taki sam trud i wkład pracy jak Ty, żyją na znacznie wyższym standardzie.
Ja postaram się o wizę i jeśli się powiedzie, to uciekam daleeeeeeeko na południowy wschód.
@up:
Aż Ci husarskie skrzydła na plecach wyrastają
Z tym, że w tej biedzie nawet kozojeby nie chcą się męczyć.