a'propos aborcji...
czy za każdym fapowaniem i spuszczeniem się w chusteczkę zostaję ludobójcą?
już dawno przebiłem hitlera i stalina razem wziętych...
W gimbazie cię niedługo nauczą że plemnik to nie człowiek. Połowa wymaganego materiału genetycznego w nim się tylko znajduje.
podpis użytkownika
Swoją muzykę, religię i inne pierdoły zachowaj dla siebie.dobrze mówi, bo ci przeciwnicy invitro i aborcji to już pitolą takie farmazony że masakra. Płód bez wykształconych wszystkich organów to nie jest dziecko, bo jeżeli mielibyśmy iść tym tokiem to miesiączka to też aborcja, tak samo jak masturbacja.
Ty też byłeś płodem - zastanawiałeś się jak byś się czuł mielony i odsysany?
a zaś się dziwić że są takie przypadki jak w Sosnowcu czy w Pucku.
pewnie mielony i odsysany. A jakbyś się urodziła z porażeniem mózgowym i nie potrafiłabyś samodzielnie założyć koszulki, już nie mówiąc o jedzeniu, jak byś się czuła?
nie jest to zabójstwo, bo ten płód/dziecko/człowiek jeszcze nie żyje... możecie mnie zjechać, ale jestem zwolennikiem takiej teorii. A chrześcijanie to już k🤬a wogóle, bóg dał nam możliwość rozmnażania się, ale też możliwość panowania nad życiem i śmiercią, bo dopuścił do stworzenia broni itp. więc logicznie idąc nie jest to grzech
dziękuje dobranoc
Płód to nie człowiek i tyle. Jakoś nikt nie ma nic przeciwko odłączaniu od aparatury ludzi ze stwierdzoną śmiercią mózgu, ale jak ktoś nie ma jeszcze mózgu to nie, nie ma mowy, bo to człowiek i w ogóle. Jak ktoś nie chce ciąży to lepiej niech usunie, zanim płód stanie się człowiekiem, niż jak ma później grzebać igłą przy małym dziecku i rozrywać je na kawałki, albo rzucać noworodkiem o progi czy spuszczać w kiblu. Od pewnego momentu płód zaczyna być człowiekiem i wtedy powinno być zabronione usuwanie, bo to zwykłe morderstwo, ale wcześniej to niech nawet te j🤬e małolaty sobie usuwają, byle nie za moje pieniądze.