Wysłany:
2013-02-24, 11:35
, ID:
1883764
11
Zgłoś
Wiecie czemu tak cisniecie Gołocie?
bo sami w życiu nic nie osiągacie i nie macie pojęcia ile pracy trzeba włożyć żeby coś osiągnąć.
Nasz najlepszy bokser lat 90, a wy jak banda debili dajecie się ponieść opini większości. Proponuje popatrzeć obiektywnie i jeszcze raz się zastanowić.
Przegrał bo przegrał, Endrju nie jest już aktywnym bokserem, zakończył karierę dawno temu, można się było spodziewać, że przegra a Saleta dalej jest aktywny w sporcie, więc wygrał.
Większość bokserów przegrywa walki które odbywają po zakończeniu kariery, nawet Tyson. To kwestia psychiki, nie ma już tej odwagi a odwaga w boksie to duży atut, bez którego szansa przegrania walki bardzo wzrasta.
Pooglądaliście walkę Wacha, Adamka, Gołoty, Pudziana, Najmana i robicie z siebie krytyków i znawców.
A tak na prawde, c🤬ja się znacie. Żeby móc ocenić książkę, trzeba ją przeczytać i tak jest ze wszystkim. Chcesz oceniać, bierz skakankę do ręki, zrób sobie trening, zrób sparing, pooglądaj walkę jakiegoś słynnego boksera, a gwarantuję Ci, że zobaczysz, że nawet nie dorastasz im do pięt a tymbardziej, że nie powinieneś kogokolwiek oceniać a co dopiero cisnąć.
Dajecie się manipulować jak dzieci, dosłownie. Jedziecie po osobach które moglibyście stawiać sobie za autorytety. Czy w ogóle macie jakiś autorytet? czy macie tylko idola? jakiegoś telewizyjnego śpiewaka albo jakiegoś debila z talkshow.
Media zabijają w was człowieczeństwo i zdrowe myślenie, jesteście generacją kompletnych idiotów.
Nie macie, autorytetu więc oglądacie te demotywatory, wiochy i to jest dla was autorytetem, co czyni z was debili.
Kto teraz, uczy się grać na pianine, skrzypcach? czy ktoś z waszych znajomych maluje obrazy? czy ktoś rzeźbi? nikt nie pisze poezji?
Nie?
Sami zabijamy swoje dziedzictwo kulturowe, dzisiaj sztuką staje się melanż, fajna wstawka na kwejku i wyretuszowany obrazek w photoshopie. Niedługo zapomnimy kim byliśmy, zapomnimy o naszym dziedzictwie, co za tym idzie, zgubimy swoje morale, honor, nadzieje i dumę. To nie wzieło się samo z siebie. To zamierzone działanie. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Ktoś chce żeby tak było.
To doprowadzi do autodestrukcji młodych ludzi, ja wam mówie, jak to wszystko p🤬lnie to wam się w głowie zakręci.
Możesz wziąść mnie za idiote ale ja chce żebyście mieli w sobie, troche sceptyzmu, obiektywizmu i dystansu. Zmuś się do refleksji.
Nie słuchajcie instynktu stadnego który wciąż jest w człowieku, bądz indywidualny. Myśl sam za siebie.
Nie mów po to żeby brzmiało fajnie, mów tak żeby to co mówisz miało sens. Wyluzuj.