Wysłany:
2012-01-29, 21:37
, ID:
952126
Zgłoś
Takie p🤬lenie kotka za pomocą młotka. Teraz nagle wszystkim źle i niedobrze, nagle się okazuje, że nas kroją na każdym kroku. Od 20 lat się nic nie zmieniło, a ludzie dopiero teraz to zauważyli. Słyszałem dzisiaj p🤬lenie jakiegoś (p)osła, że kraje zachodnie mają droższe paliwa, tratatata, tyle że 3x więcej zarabiają. Polak zarabia 3000zł płaci za ON 6zł, niemiec zarabia 2,5k euro, płaci 1,5eu, gdzie tu porównanie?
Wk🤬ia mnie też takie pieprzenie, że trzeba zrobić rewolucje, wyp🤬olić wszystko do góry nogami - a pamięta ktoś jeszcze "Folwark Zwierzęcy" Orwela? Ktoś przeczytał, czy łatwiej było uznać, że to kolejna, bezwartościowa lektura? Pozbędziesz się jednej mendy, to zastąpi ją druga. Przez chwilę będzie dobrze, ale ostatecznie nic się nie zmieni. Tak było, jest i będzie. Taki jest człowiek i nic tego nie zmieni, czy ich będziemy wieszać i łby urywać, czy też głaskać po czuprynkach nawet jak nas będą otwarcie w c🤬ja robić. Nie mówię, że nie można nic robić, że trzeba siedzieć bezczynnie i mieć to wszystko w dupie "bo jakoś to będzie", ale jak dla mnie takie teksty jak ten wyżej są po prostu mdłe i nic nie warte. To, że ktoś wrzuci parę niekoniecznie mądrych słów na obrazek i wrzuci to na sadola, gimbusowego kwejka czy inne pierdy, nie znaczy, że nagle podniesie się cały naród i będzie obalanie Palikotów i Tuskaczy. Tu trzeba działania. Komuny nikt przez internet nie obalił (pomijam fakt, że internet nie istniał - dla ułatwienia niedorozwojom: poprzez radio, TV, gazety nikt komuny nie obalił, to tylko "dopalacze"). Dziękuję, dobranoc.