Kaszysz napisał/a:
@up
Przed fotoradarami musi być ustawiony też znak informacyjny D-51 "kontrola prędkości - fotoradar" w odległości:
- od 100 do 200 m - na drogach o dopuszczalnej prędkości do 60 km/h,
- od 200 do 500 m – na drogach o dopuszczalnej prędkości powyżej 60 km/h, z wyjątkiem dróg ekspresowych i autostrad,
- od 500 do 700 m – na drogach ekspresowych i autostradach.
imo w tym pop🤬lonym kraju jest to jeden z najbardziej pop🤬lonych przepisów, drugim w kolejności jest możliwość nie przyjęcia mandatu nawet w momencie gdy policja goni przekreczającego prędkość typu 120kmh na 40tce i ma udokumentowane na filmie...
czemu jakoś kuźwa w krajach zachodnich fotoradary są pochowane gdzieś po krzakach, jedyne co wystaje to "rura" z obiektywu i traska zdjęcia jak tylko ktoś przekroczy prędkość i przychodzi mandat do domu, płacisz i tyle...
a załatwianie spraw tego typu bo "mam wujka w prokuraturze albo sądzie rejonowym i c🤬j mnie wszystko mogę jeździć jak chce, jak rozjadę kiedyś jakieś małe dziecko albo zabiję jakąś rodzinę bo będę wyprzedzał na 3ciego to dostane najwyżej prace społeczne"
k🤬a ludzie co to jest za p🤬lenie bo fotoradary są złe, kombinowanie jak tu k🤬a obejść każdy mandat... no ja p🤬le, a może by tak k🤬a zacząć jeździć zgodnie z przepisami, potem jądać przepisowo w mieście widzę we wstecznym lusterku takich c🤬li którzy jadą mi na zderzaku i próbują "popchnąć" bo jadę im za wolno...