@nuker92
za brak jednego dokumentu jest 50zł, czyli na ten przykład zapomniałeś prawka, dow. rejestracyjnego i kwitka z OC to razem masz 150zł...
@McMenel
ja tu nie bronie ani SM ani Policji, mi chodzi o samo zachowanie się, tak jak i na drodze zgodnie z przepisami, tak jak i "ur🤬amianie znajomości", zap🤬la taki ciul 100-120kmh w terenie zabudowanym dostaje mandat którego nie przyjmuje bo ma rodzine w policji albo sądzie czy innym c🤬jstwie i wie że mu to umorzą więc dalej będzie jeździł jak pop🤬leniec aż w końcu kogoś zabije...
przykłady radarów z niemiec:
autostrada, taki bardziej widoczny:
i taki niekocznie widoczny:
nie wiem czy taki uda ci się zobaczyć:
a tu masz radar w krzakach w mieście:
radary stacjonarne w miastach wyglądają bardzo podobnie do naszych
Jest tylko jedna różnica, przed żadnym nie mają obowiązku ustawiać jakichś pop🤬lonych znaków, "zwolnij fotoradar" tylko trzaskają foty gdy ktoś przekroczy i nie ma zmiłuj, tylko że zobaczyć kogoś przekraczającego prędkość w mieście w Niemczech jest taką samą szansą jak zobaczyć w Polsce jadącego zgodnie z przepisami...
dodam jeszcze raz, nie chodzi mi tu o obrone stawiających fotoradary, tylko o samo przestrzeganie przepisów, bo jeżeli pojedziesz zgodnie z nimi (a nawet i 10kmh szybciej co można wg ustawy) to wtedy się c🤬jom nie zwrócą koszty tych j🤬ych skrzynek...
czytałem jeszcze gdzieś newsa jak to donek chciał żeby radary przyniosły 1,2mld zł do budżetu w tym roku, a niestety po 5ciu miesiącach mają dopiero 6mln :]